Valentino Rossit kettős lábtöréssel műtötték az éjjel

2017.08.31. 21:58

A MotoGP legnagyobb sztárja, a bajnoki címre is esélyes Valentino Rossi kettős lábszárcsonttörést szenvedett egy endurós edzésen csütörtökön az Adriához közeli Urbino környékén, Olaszországban. A kilencszeres világbajnok szezonja így tulajdonképpen véget ért. Az éjjel meg is műtötték a közeli Anconában.

Graziano Rossi, a bajnok apja még az operáció előtt beszélt a fiával, és nyilatkozott a Gazzettának.

Valentino azt mondta, nagyon fáj a lába. Bár még le kell vágniuk a csizmát, hogy meg tudják vizsgálni, töréstől tartanak. Senki sem optimista

- idézte az újság az idősebb Rossit.

A 38 éves Rossi jelenleg negyedik a vb-pontversenyben, 26 pontra van a ducatis Andrea Doviziosótól hat futammal a vége előtt. Legjobb esetben is két futamot ki kell majd hagynia. Jövő hétvégén épp hazai pályáján nem indulhat, a balesetéhez közeli Misanóban, majd két hét múlva az aragóniai versenyt is elmulasztja Spanyolországban. 

Rossinak nem volt komolyabb sérülése 2010 óta, bár május végen krosszmotorral bukott, akkor a hasát ütötte meg. Hét éve Mugellóban, az Olasz GP egyik edzésén szintén a jobb lábát törte, ugyanazt, mint most, és hat hetet kellett kihagynia.

A Yamaha éjjel közleményben erősítette meg, egyik versenyzője súlyos balesetet szenvedett, de azt nem tudni, ki fogja helyettesíteni az olaszt. Annyi biztos, hogy ha komplikációk nem merülnek fel, Rossi jövőre is versenyezni fog, ugyanis 2018 végéig élő szerződése van a csapattal. 

Rossit Urbinóból Riminibe, onnan Anconába szállították. Mellette van a környéken élő családja, apján kívül az anyukája, az öccse és természetesen Uccio Salucci, gyerekkori barátja, aki a versenyeken is segíti.

Rossi 1996 óta versenyez a gyorsasági vb-n, épp múlt hétvégén futotta 300. nagydíját, a silverstone-i Brit GP-n harmadik lett.