Valentino Rossi 18 nappal kettős lábtörése után már tesztelt

2017.09.19. 09:50

A 38 éves motoros két és fél heteszenvedett kettős lábszárcsonttörést egy endurós edzésen az Adriához közeli Urbino környékén, Olaszországban. Úgy nézett ki, hogy a kilencszeres világbajnok szezonjának vége.

 

A Movistar Yamaha csapat hétfőn közölte, hogy Rossi már kipróbálta a motorozást, a Marco Simoncelli-pályán tett meg néhány kört, Misanóban, amitől egy köpésre lakik. Egy utcai R1-es (1000 köbcentis) Yamahával ment, próbálgatta a lábát. Hétvégén nagydíj, a spanyolországi Aragóniai GP következik, Rossi és a csapat szerdán dönt, elutazik-e a helyszínre. Ha igen, a pénteki edzéseken próbálja ki magát, és dől el, vállalja-e a versenyt.

A csapattól azt közölték, hogy a hétfői edzés nem tudott elég alapos képet adni Rossi fizikai állapotáról. Közbeszólt az eső, úgyhogy Rossi kedden is motorra ül, ha az időjárás lehetővé teszi, így szerdára kiderül, ott lehet-e pénteken, a nagydíj első napján.

Rossi jelenleg negyedik a vb-pontversenyben, 42 pontra van a holtversenyben első ducatis Andrea Doviziosótól és a hondás Marc Márqueztől öt futammal a vége előtt. Épp hazai, misanói versenyét kellett kihagynia, ha a hétvégén indul, csak egy futamot mulaszt a bajnokságból. Bukása előtt csak 26 pont - egyfutamnyi - volt a hátránya, versenyben volt a vébécímért, amiről így már szinte biztosan lemondhat.