MotoGP: Rossi törött lábbal is majdnem dobogós

2017.09.24. 14:52

Már az is csodával határosnak mondható, hogy augusztus 31-i kettős lábtörése után el tudott indulni Valentino Rossi az Aragón Nagydíjon, az pedig, hogy az időmérőn harmadik lett, lényegében felfoghatatlan. A 38 éves olasznak a futamon ezt nem sikerült felülmúlnia, de a hihetetlen fájdalmak árán elért ötödik hely is hatalmas bravúr tőle.

A rajt után Jorge Lorenzo, Valentino Rossi , Marc Márquez és Andrea Dovizioso négyese meglépett a többiektől, az elmúlt öt évben itt csak első és második helyeket gyűjtő Lorenzo stabilan vezetett, mögötte Rossi jött, majd a hazai közönség előtt néha vakmerő előzésekbe fogó Márquez és Divizioso kettőse.

A futam második fele több mozgást hozott, előbb Márquez küzdötte fel magát az első helyre Rossi és Lorenzo megelőzésével, majd Dani Pedrosa jött fel hatalmasat a második helyig. A végére Rossi az ötödik helyre csúszott vissza – ami a 24 nappal korábban elszenvedett kettős lábtörését nézve így is hatalmas eredmény –, miután pár körrel a vége előtt csapattársa, Maverick Viñales is megelőzte.

Márquez ezzel meglépett a pontversenyben, a futamig 199 ponttal holtversenyben álltak Andrea Doviziósóval, négy versennyel a szezon vége előtt viszont 16 ponttal előzi az olaszt, Márquez 224, Dovizioso 208, Viñales pedig 196 ponttal várja a folytatást.