Halálos fenyegetéseket kapott a magyar szurkolóktól a WTCC-be visszahívott Muller

2017.12.01. 11:37

Nem vet túl jó fényt a magyar szurkolókra az, amit a WTCC katari szezonzárójára visszahívott Yvan Muller mond: a francia azt nyilatkozta nem sokkal a pénteki időmérő előtt, hogy a keddi bejelentés óta több halálos fenyegetést is kapott a magyar rajongóktól. Az ellene irányuló felzúdulás ráadásul nem is új keletű, a 2016-os katari szezonzáró után, amikor Muller hibája (vagy elengedése) miatt Tiago Monteiróé lett a vb-bronz Michelisz Norbert helyett, hasonló indulatok céltáblája lett.

"Amióta kijött a keddi sajtóközleményünk, én vagyok a Michelisz-szurkolók céltáblája. Ezt még el is tudnám viselni, hiszen tudjuk, hogy a rajongók néha hajlamosak elragadtatni magukat, de amikor személyeskedő üzenetekbe fajul a dolog, és olyanokat írnak, hogy

kinyírunk, megerőszakoljuk a feleséged és megöljük a lányodat, az már minden határon túl van

– mondta a francia.

"Csak ennyit szeretnék mondani mindenkinek, hogy ez már nem normális dolog. Ha engem szidnak, még valahogy feldolgozom, de amikor a családom is belekeverik, azzal már nem tudok mit kezdeni. Ez csak egy sport, egy játék, ha úgy vesszük. Remélem, Norbi apaként megérti ezt, és próbál valamit tenni az ügyben" – zárta Muller.

A csütörtöki szabadedzéseket remekül kezdte Michelisz, megnyerte mindkét 45 perces gyakorlást. Az időmérő 12.30-tól indul majd, a két futamot 19.20-tól és 20.35-től rendezik majd. Michelisz hátránya 6,5 pont a pontversenyt vezető volvós Thed Björk mögött.