Jenson Button visszatér

2017.12.03. 17:17

Button egy vasárnapi interjúban elmondta, hogy egészen biztosan visszatér. Nem az F1-be, ahol 2009-ben világbajnoki címet szerzett, hanem a japán Super GT-ben, ahol idén április elején elindult a 1000 km-es versenyen.

Button a Honda Racing Thanks Day fesztiválon mondta el mindet Motegiben, de a csapatáról, legalábbis esetleges csapattársairól nem adtak közre bővebb információt. A Honda mellett a Nissan, a Lexus, valamint három másik gyártó vesz részt a sorozatban.

A legutóbbi idényekben hondás csak a harmadik helyre tudott odaférni, bár a csapat tagjai közül két futamgyőzelem összejött 2017-ben.

„Szerződést írtam alá a Hondához 2018-ra, az elmúlt években nagyon a szívemhez nőtt ez a kategória, szeretek ebben versenyezni.” - mondta Button. „Nagy izgalommal várom az új szezont, sok tesztelésre van még szükség, hogy jól érezzük magunkat majd az idényben és versenyképesek legyünk, így jó eredményeket érjünk el.”

A 2018-as szezon április 7-én kezdődik Okayamában. A sorozatban ott van a tíz évvel ezelőtt F1-es japán Nakadszima Kazuki,