Kizárták Micheliszt a szlovák időmérőről, bukja a 2. rajtkockát

03718007 FF 0605
2018.07.14. 01:05

A turbó maximális teljesítményének túllépése miatt kizártak három Hyundait a WTCR Slovakia Ring-i időmérőjéről – Michelisz Norbert, Yvan Muller és Thed Björk kocsijában a megengedettnél erősebbre volt feltekerve a turbó, derült ki a versenybírók vizsgálata során órákkal az időmérő leintése után.

A mezőny negyedik Hyudaiánál, a pole pozíciót megszerző Gabriele Tarquininél nem találtak hasonló problémát, így Michelisz Norbert BRC Racing-csapattársa megtarthatja az első helyét

Michelisz a 2., Muller a 3. rajtkockát bukja, Björk hetedik lett az időmérőn, de a korábban bejelentett motorcsere miatt biztos volt, hogy a mezőny végéről indul majd a szombati első futamon.

A WTCR-ben (és egyéb TCR-alapú) sorozatokban érvényes teljesítménykiegyenlítő-rendszer, a BoP egyik változtatása, hogy csökkenthető, illetve növelhető a turbó teljesítménye, jelenleg a Hondák és Hyundaiok 97,5 %-on dolgoznak, a Peugeot-k és Alfa Romeók pedig 102,5 %-on. Előbbi számot ronthatták el a Hyundai mérnökei a beállításnál, bár érhetetlen, hogy Tarquini kisebb, szabályos motorerővel hogyan előzhette meg a két másik kizárt Hyundait 3,5 tized, illetve majdnem 1 másodperccel.

Michelisz 2016-ban és 2017-ben is kizárás áldozata volt még Hondával versenyezve, 2016-ban szabálytalan padlólemez, 2017-ben egy nem homologizált injektor miatt bukott két, illetve egy teljes versenyhétvégét.

A kizárások után Aurélien Comte (Peugeot) és Pepe Oriola (Cupra) jött fel a rajtrács első három helyére.

Az időmérő után büntették a Honda-versenyző Benjamin Lessennes-t, aki a szezonbeli második és harmadik figyelmeztetését szedte össze Szlovákiában, ezzel 10 rajthelyes büntetést hozott össze magának.

Michelisz, Muller és Björk Hyundaiai Lessennes mögül indulnak majd, az időmérőhöz képest hátrébbról indul majd motorcsere miatt a Zengő-pilóta Szabó Zsolt Dávid is.

Szombaton három WTCR-esemény is lesz, pontban délben rajtol az első futam, majd 15.10-kor egy időmérő, és 19.00-kor a fordított rajtrácsos futam jön. Vasárnap majd 11.45-kor zárja a főfutam a programot.