Michelisz: leszakadt kipufogó, büntetés miatt bukott pontok Kínában

2018.09.30. 08:53

A második helyre kvalifikálta magát Michelisz Norbert a WTCR kínai, ningpói hétvégéjének második időmérőjén, a kilencedik helyről kezdhette meg a hétvége második, fordított rajtrácsos futamát. A cél a kocsi megóvása volt a szombati kormányszervós hiba okozta kiesés után a 13 körös futamon, és ez nagyjából sikerült is, bár a kilencedik helyen nagy csatában volt az audis Nathanaël Berthonnal, aki végül el tudott menni Michelisz leszakadt kipufogójú Hyundaia mellett.

Eközben az élen a második helyről induló Yvan Muller vette át a fordított rajtrácsos pole-t megszerző Mehdi Bennanitól, és zavartalanul aratott futamgyőzelmet a francia. Nagy harc leginkább 6-8. helyeken volt a hondás Esteban Guerrieri, a hyundaios Thed Björk és a VW-pilóta Rob Huff között, de a harmadik-negyedik körre kicsit szétrázódtak. A végére az argentin Guerreri kezdett nagy felzárkózásba, Denis Dupont Audija mellett még el tudott menni, majd a további erőszakos küzdésének köszönhetően a dobogóra is felért az argentin, ezzel viszont pont csapattársát, Yann Ehrlacher-t lökte le onnan, és ki a pályáról.

A futam előtt a Zengő Motosport nagy munkában volt, Nagy Norbert Cuprájában ugyanis kilyukadt a hűtő az időmérőn, és kétséges volt, a versenyig ki tudják-e cserélni, de végül sikerült, Nagy 20. helyen állt ki a garázsba. Csapattársa, Szabó Zsolt Dávid már a futam elején kiesett.

Muller mögött Bennani, illetve Guerrieri lett dobogós, Michelisz a kilencedik helyen ért célba. A ningpói főfutam előtt Muller vette át a vezetést az összetettben, a franciának 232 pontja van, a futamon baleset miatt pont nélkül záró Gabriele Tarquini a második 218 ponttal, majd Thed Björk (203) és Michelisz Norbert (184) jönnek.

Update: a verseny után 5 másodperces büntetést kapott Michelisz a Berthonnal való csatája miatt, így a kilencedik hely helyett a 11. lett, két pontot bukva ezzel.