Alonso új csapat után nézhet, ha ragaszkodik az IndyCarhoz

2018.10.19. 19:28

A 2018-as Amerikai Nagydíj első szabadedzése után bejelentette a McLaren elnök-vezérigazgatója, Zak Brown, hogy a csapat biztosan nem indul a 2019-es IndyCarban. Az még elképzelhető, hogy a Forma-1-ből távozó mostani McLaren-pilóta Fernando Alonsóval újra társulnak 2017 után egy Indy 500-as indulásra, de még erről sincs semmi konkrétum.

Alonso, aki szeptember elején privát IndyCar-teszten volt, elég sok jelét adta annak, hogy 2019-ben az amerikai sorozatban indulna, csapata egyelőre nincs. Talán épp azért, mert kivárt, hogy kiderüljön, a McLaren beszáll-e az amerikai szériába – az eredeti terv szerint az Andretti Autosporttal társulva és Chevrolet-motorokat használva álltak volna rajthoz, de végül nem maradt idő a rendes előkészítésre, így Brown lefújta a dolgot.

Továbbra is szeretnénk ezt megcsinálni, méghozzá a közeljövőben. Az Indy 500 is a látómezőnkben marad, erről külön is dönthetünk majd az F1-szezon végén

mondta el a helyszíni tudósítóknak Austinban Brown.

Vagyis az F1 mellett az endurance-világbajnokságon is teljesítő Alonsónak új csapat után kell néznie, Andrettiéknél ugyanis betelt mind a négy ülés.