Torlaszt csináltak a pályán, büntetik Micheliszéket

2018.10.26. 13:05

Bizarr jelenettel ért véget a WTCR, vagyis a túraautó-világkupa szuzukai hétvégéjének első időmérője: kívülről nézve némileg érthetetlen okból kisebb blokád alakult ki a pályán Thed Björk Hyundaia mögött. A svéd ugyanis elkezdett lassítani, hogy a BRC Racing két pilótája, Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini megelőzzék, hogy Björk ne csináljon szélárnyékot a riválisoknak. Csakhogy Tarquiniék lelassítva beálltak Björk mögé, majd felért mögéjük a Münnich Motorsport három Hondája, akik szintén beálltak a lassítós játékba.

A pályatorlasz egészen addig maradt, amíg a Boutsen Ginion párosa, Tiago Monteiro és Tom Coronel be nem szúrt a hat kocsi közé – itt lőtt ki Michelisz, a többiektől elhúzva gyors kört kezdett.

Az időmérők után a versenybírók megnézték az adatokat, és úgy találták, hogy a fenti hat pilóta mind szükségtelenül lassan, 25-32 km/h-s sebességgel haladt a pályán, ezért Yann Ehrlacher, Timo Scheider, Esteban Guerrieri, illetve Thed Björk, Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini is egyaránt három rajthelyes büntetést kapott az első, szombat reggeli futamra.

wtcr.PNG

Scheidernek az előző, vuhani körből volt már egy háromhelyes büntetése, így ő még hátrébb kerül, de büntetést kapott a Campos pilótája, John Filippi is, neki 10 hely járt, mert átlépte a boxutca kivezetősávjának záróvonalát. Mivel ez volt a harmadik szabálytalansága idén, még 10 helyet kapott, vagyis az utolsó kockáról indul.

Az első futamra az első sor változatlan marad, Aurélien Comte mellől Kevin Ceccon kezd, mögüttük jön a kavarodás: Yvan Muller örökölte meg a harmadik helyet, Mehdi Bennanié a negyedik rajtkocka, majd Guerrier, Ehrlacher, Tarquini lesz a sorrend. Michelisz a 11. helyre csúszott vissza.