18 hely már elkelt a WTCR-ben

2019.01.28. 13:09

További részletek derültek ki a 2019-es WTCR-pilótaleosztásról a Honda hétfői közleményének köszönhetően, ami alapján biztos, hogy a japán márka is négy autót indít az idei szezonban, ahogy a négyből három pilótájuk is kiderült:

  • a Münnich Motorsport argentin párossal vág neki az idénynek, Esteban Guerrieri mellé a korábbi volvós WTCC-pilóta Néstor Girolami csatlakozik,
  • a 2017-ben súlyos balesetet szenvedő Tiago Monteiro teljes szezonra térhet vissza, egy egyelőre meg nem nevezett csapatban, ahol a csapattársa is más lesz.

Az is biztos, hogy ez a csapat nem az a Boutsen Ginion Racing lesz, ahol tavaly indult, a belga istálló ugyanis egy év után kiszállt a WTCR-ből.

Ezzel a 2019-re megszabott maximum 32 fős mezőnyből 18 helyet ismerünk hellyel-közzel: négy Lynk & Co-, négy Hyundai-, három Honda- és három Volkswagen-pilótát, illetve azt, hogy az Alfa Romeo marad két autóval 2018-hoz hasonlóan. Az Audi szinte biztos, hogy négy autót indít, de pilótát még nem nevezett meg, a Peugeot terveiről sem hallottunk, ahogy a Cupra sem jelentett be még semmit az április elején, Marokkóban induló szezon kapcsán.