Újabb magyar pilóta kapott gyári szerződést a WTCR-be

2019.02.25. 10:39

Szintet lép az egyik legnagyobb magyar túraautós tehetség, Tassi Attila, akit talán már nem is tehetségnek kellene nevezni, hiszen a 19 éves pilóta gyári szerződést kapott a Hondától, amely a WTCR-ben, vagyis a túraautó-világkupában indítja a magyar pilótát. Tassi a második magyar pilóta, aki gyári szerződéssel jut el a legmagasabb szintű túraautós sorozatba Michelisz Norbert után, ráadásul a WTCR-ben pont Michelisz korábbi hondás csapattársával, Tiago Monteiróval egy istállóban szerepel majd.

A portugál és a magyar pilóta csapatát a hongkongi illetőségű KCMG készíti majd fel, Tassi 2018-ban velük indult a TCR Európa-kupában, ahol két futamgyőzelemmel az összetett negyedik helyen állt, de szabadkártyásként már belekóstolhatott a WTCR küzdelmeibe is a Hungaroringen.

Tassi korábban a Szuzuki-kupában indult, majd 2016-ban, 16 évesen a B3 Racinggel a TCR International Seriesben szerepelt, a következő évben pedig Michelisz Norbert csapatával, a M1RA-val indult ugyanitt, és lett második a nemzetközi sorozat egyik legfiatalabb pilótájaként.

„A legnagyobb álmom vált valóra. Tudom, sokszor említettem tavaly, hogy 2019-ben már a WTCR-ben szeretnék versenyezni, de ez eddig csak álom volt, amiről most szinte el sem hiszem, hogy valóra vált! Nagyon megtisztelő, hogy a Honda ennyire bízik bennem, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy bizonyítsak nekik, és a közönségnek” – mondta Tassi Attila a bejelentés kapcsán.

Tassi kiemelte, hogy alig várja a munkát a korábbi F1-pilóta Monteiróval, akitől rengeteget tanulhat majd, és ebben az is a segítségére lesz, hogy már most remek a kapcsolatuk.

A WTCR-szezon az április 6-7-i hétvégén indul Marokkóban.