A történelem ismételte önmagát, de óvtak a MotoGP nyitófutamán

2019.03.11. 09:48

Újra nem okozott csalódás a MotoGP, a katari első futam a szokásos kiélezett versenyet hozta. A nyolc-tíz leggyorsabb motoros az utolsó körökig egymás nyakán loholt a mezőny elején, és még az utolsó körre is teljesen együtt maradtak öten.

Valentino Rossi 6 tizedmásodperccel maradt le a nyertestől, ezzel lett 5.

Andrea Dovizioso győzött, mint tavaly, ugyanúgy Marc Marquez lett a második, mint egy évvel ezelőtt. Oda-vissza előzték egymást még az utolsó kanyarban is, Marquez bedobta a szokásos mindent vagy semmit manőverét, de csak pillanatokra vezetett, mert - ahogy szokta - , Dovizioso azonnal visszavette az első helyet, és 23 ezredes előnnyel meg is tartotta a célvonalig.

dowins

Kiválóan ment a harmadik helyezett Cal Crutchlow is, ő nem vezetett, de végig dobogóközelben volt. A negyedik, suzukis Alex Rins többször állt az élen, nagy meglepetés, hogy a legkisebb japán márkával is képes volt tartani a lépést a menőkkel.

Rossi 5. pozíciójáról már szóltunk, de azt még meg kell említenünk, hogy a 14. helyről rajtolt.

MotoGP Qatar 2019 | Marc Marquez vs Andrea Dovizioso

A leintés utánra is maradt izgalom, ugyanis a Honda, a Suzuki, az Aprilia és a KTM - a Yamahán kívül az összes gyártó - óvást nyújtott be a gyári Ducatik ellen, azaz Dovizioso és a 6. Danilo Petrucci helyezése bizonytalanná vált.

A panasz alapja volt, hogy a Ducati használt egy kis légterelőt a hátsó kerék előtt, a motor alján, ami az ellenfelek szerint szabálytalan. Az esetet kivizsgálták, ám helybenhagyták a pályán kialakult végeredményt, az alkatrészt szabályosnak ítélték. Csakhogy a felügyelők a dolog végleges tisztázására továbbították az ügyet a FIM, a Nemzetközi Motorkerékpár Szövetség fellebbviteli bíróságának, ami majd kimondja az utolsó szót.