Valentino Rossi: Úgy motoroztam, mint fiatal koromban

2019.04.01. 09:37

Második lett Valentino Rossi az Argentin GP-n vasárnap, és bár a győztes Marc Marqueztől nagyon kikapott, 10 másodperccel, az eredménynek örült az olasz. Pláne, hogy az előző 11 futamán nem érte el a dobogót, illetve mert úgy szerezte meg a pozíciót, mint fénykorában: az utolsó körben előzve.

A 40 éves, aki a teljes MotoGP legidősebb tagja, az egész versenyen át Andrea Doviziosóval hadakozott a dobogó második fokáért, és több oda-vissza előzés végén sikerrel járt.

"Nagyon örülök magam miatt, a csapat sikerének is és a Yamaha szempontjából is, mert már rég nem értem el a pódiumot. Szükségünk volt erre az eredményre. Péntek óta remekül dolgoztunk,

úgy motoroztam, mint fiatal koromban,

rettentően élveztem" - mondta a lelkes Rossi, aki 1996-ban mutatkozott be a világbajnokságon, a 125 köbcentis kategóriában, és ez volt a 233. top 3-as helyezése.

Taktikusan kellett mennie, mert Dovizioso Ducatija az egyenesekben sokkal gyorsabb volt.

Jól ment a futam, azt hittem, gyorsabb tudok lenni Doviziosónál, de nem ez lett a helyzet, szóval inkább hátul maradtam. A végére találtam két három pontot a pályán, ahol tényleg gyorsabb tudtam lenni. Bepróbálkoztam az utolsó körben, és összejött. Még a híres beszúrását sem tudta megcsinálni ellenem

- elemezte Rossi.

Arra gondolt, amit a másik olasz az előző futamon is megcsinált: Marquez az utolsó kanyarban beelőzte Doviziosót, de ő a kigyorsításnál azonnal visszavette a helyet. Rossi a pontversenyben harmadik Marquez és Dovizioso mögött.