Óriási bravúrral Micheliszé a pole a Hungaroringen

2019.04.28. 11:00

A szombatihoz képest hűvösebb körülmények között indulhatott a Hungaroringen a túraautó-világkupa hétvégéjének második időmérője, amit egyből Michelisz Norbert nyitott az élen - a Hyundai magyar pilótája a szombati legjobb idején egy tizedet javítva, az időmérő elején a teljes mezőnynek fél másodpercet adva állt az élre.

A kezdeti gyorskörök után ugyan egy pillanatra el tudták venni Michelisz első helyét, de a még volt tartalék a legjobb magyar túraautósban, aki simán nyerte a Q1-et, aminek a végén jól jelezte a mezőny sűrűségét, hogy Michelisz mögött a top 5 egy tizedmásodpercen belül volt, és fél másodperces hátránnyal már le lehetett maradni a Q2-ről

Emiatt a Q1-ben több nagy név is elvérzett, a hyundaios Nicky Catsburg, a Lynk & Cót vezető Yvan Muller, a hondás Tassi Attila és Tiago Monteiro sem jutottak be a legjobb 12-be, de három Audi is lemaradt a továbbjutó helyekről.

A Q2-ben aztán beindult a gyorsulás, Michelisz hiába javított Q1-es idején, azzal is csak a nyolcadik helyen kezdett, így az utolsó másodpercekben nagy kérdés volt, hogy gyorsuljon, vagy vegye el a gázt, és a fordított rajtrácsra menjen rá. Az előbbi mellett döntött, és továbbment a Q3-ba pontot szerezni a negyedik helyen. A nagy helyezkedés közben a fordított rajtrácsos pole-t Jean-Karl Vernay szerezte meg az Audival, mellőle a Q2 végén taktikusan a boxban maradó Daniel Haglöf (Cupra) indul majd.

Michelisz második pilótaként gurult ki a Q3-ban, és egyből az élen nyitott, miután az első mért kört autózó Néstor Girolami annyira a határon autózott, hogy elhagyta a pályát, és elvették tőle - az egyébként Micheliszénél jobb - körét. A kora délelőtti hideg után kisütött a nap, ez módosíthatta a pálya állapotát, mert Michelisz után mindenki lassault valamelyest, és bár ezredeken belül zárt a maradék négy pilóta, Micheliszt senki nem tudta megelőzni,

ezzel Michelisz Norbert pole pozícióból kezdheti a hungaroringi főfutamot 17.00-tól.

Michelisz mellől korábbi hondás csapattársa, Esteban Guerrieri indulhat majd, akit 8 ezreddel előzött meg az időmérőn, hatalmas csata várható közöttük.

Michelisz természetesen boldog volt, hogy pont a Hungaroringen sikerült első helyet szereznie az időmérőn, főleg azok után, hogy szombaton még csak a fordított rajtrácsos pole-t tartotta elképzelhetőnek, de nem tudja pontosan, mitől lettek jobbak, azon től, hogy volt benne egy kis szerencse is. Ettől még nem gondolja, hogy övék lenne a leggyorsabb autó, a cél viszont így is az, hogy megnyerje a futamot.