Alonso kiszáll az endurance-vb-ről

2019.05.01. 15:02

Fernando Alonso elhagyja az endurance-világbajnokság sorozatát a szezon végén, jelentette be a pilóta csapata a Toyota. Egyelőre nem tudni, hogyan folytatja a karrierjét a spanyol autóversenyző, írja a BBC.

Két hete már voltak arra utaló jelek, hogy Alonso váltani fog, de eddig kellett várni a hivatalos bejelentésig.

A spanyol nagy álma, hogy megszerezze az autóversenyzés Triple Crownját (Hármas Korona), azaz megnyerje a Forma-1-es Monacói Nagydíjat, győzzön a Le Mans-i 24 órás versenyen, és az Indianapolis 500-on is. Az első kettőt a pilóta kipipálta, már csak a harmadik győzelem hiányzik neki. Erre május 26-án tesz kísérletet.

A Triple Crownt eddig egyetlen pilóta szerezte meg, a brit Graham Hillt másolhatná le Alonso.

GettyImages-1130344722

A Toyota egyelőre annyit közölt, hogy a kétszeres F1-világbajnok új kihívásokat keresve döntött arról, hogy kiszáll. Terveiről nem sokat tudni, de valószínűleg a 2020-as Dakar-ralin a Toyotával indul. Az endurance-vb-n még két futamot rendeznek, Spaban és Le Mans-ban is ott lesz a spanyol, aki megerősítette, hogy később még visszatérhet a WEC-be, de rövid távon más kihívásokat keres.

Alonso a McLarennél tanácsadóként dolgozik, és nem tervezi azt, hogy F1-versenyzőként visszatérjen, de azért nem is akarja kizárni ennek a lehetőségét.