Michelisz álomrajttal nyert a világ legveszélyesebb pályáján

1d7b7f22ef10ad28d934475c4f04d23c
2019.06.21. 18:03 Módosítva: 2019.06.21. 20:43
Tökéletes rajtot, majd tökéletes futamot hozva megnyerte a WTCR első futamát Michelisz Norbert a Nürburgring Nordschleifén, ezzel első győzelmét aratta 2019-ben. Mögötte nagy csata ment a helyekért, végül két Honda ért fel a dobogóra.

Michelisz Norbert a 2. helyről, Tassi Attila pedig büntetés miatt a mezőny legvégéről kezdte a világ legnehezebb versenypályájának tartott Nürburgring Norschleifén a WTCR hétvégéjének első futamát pénteken.

Tassi ezzel jól járt, mert bár a 2-3. futamok rajtsorrendjéről döntő második időmérőn találták szabálytalannak, de végül a szabályok szövegezése miatt az időmérő utáni futamon bűnhődött, amit egyébként is a 20. helyről kezdett volna. Így viszont megtartotta a 3. rajthelyét a fordított, és 8. helyét a hétvégét záró főfutamra.

Az Esteban Guerrieri és Néstor Girolami Hondái közül induló Michelisz álomszerűen kapta el a pénteki, a németországi pálya 26 km-es hossza miatt csak háromkörös futam rajtját, a szezonbeli legjobb indulása után már az első kanyarban az élen volt, és a GP-pályán jó védekezéssel meg is tartotta a megszerzett első pozícióját.

A két, esős csütörtöki időmérővel szemben végig száraz körülmények között zajló futamon a kritikus rajt után két dologra kellett figyelnie Michelisznek a három körön: ne hibázzon a pálya szűk vonalvezetésű első háromnegyedén, a végén, a hosszú egyenesben pedig próbálja valahogy maga mögött tartani a 20 kilóval könnyebb Hondát, illetve a Guerrieri mögé felérő, a Hyundainál 50 kilóval könnyebb Audit vezető Frédéric Vervischt.

Michelisz az első kör végére eléggé elhúzott ahhoz Guerrieritől, hogy az argentin ne kerüljön szélárnyékba, ezt a 2-3 másodperces előnyt pedig a második és harmadik körre is meg tudta tartani, így

a fantasztikus rajtnak köszönhetően két második és két harmadik helyezés után megszerezte első 2019-es győzelmét.

Ezzel maradandót alkotott Michelisz, hiszen minden győztes neve felkerül egy falra a Nürburgring Nordschleifén. Mögötte egy korábbi csapattársa, az összetettet vezető Guerrieri, illetve a harmadik helyét óriási csatában visszaszerző Girolami állhatott fel a dobogóra. Tassi Attila pontok nélkül, a 20. helyen zárt.

Az autóból kiszállva, láthatóan megkönnyebbülten nyilatkozó Michelisz a kocsi és saját rajtjának fejlődését emelte ki, hozzátéve, hogy nagyon várta már ezt a sikert, hiányzott a kollekciójából a nürburgringi győzelem.

Futamgyőzelmével Michelisz feljött az összetett második helyére, hátránya 28 pont Guerrieri mögött úgy, hogy a hétvégén még két futamot rendeznek.

Folytatás szombaton a hétvége két utolsó futamával. A fordított rajtrácsos futam 11-kor, a főfutam 12.20-kor rajtol.