Micheliszt kiütötték, Tassi élete legjobb helyéről esett ki

9916f0478fd94e43297080037a35a392
2019.06.22. 12:55
Tassi Attila előbb pályafutása legjobb WTCR-es eredményét érte el egy negyedik hellyel, majd túlmelegedés miatt a még jobb 4. helyről esett ki a Nürburgring Nordschleifén. A pénteken győztes Micheliszt mindkét szombati futam rajtájnál meglökték, előbb hetedik lett, majd műszaki hiba miatt az első méterek után kiesett, de így is második az összetettben.

A fordított rajtrácsos kezdéshez képest viszonylag kevés előzést hozott a WTCR második futama a Nürburgring Nordshleifén, Johan Kristofferson az élen sima rajt-cél győzelmet aratott a Volkswagennel, a harmadik helyről rajtoló Frédéric Vervisch lett a második, és az utolsó körben a hosszú egyenesben előző Augusto Farfus lett a harmadik dobogós.

Az utolsó körben a címvédő Gabriele Tarquini a Carousel előtt összeakadt Rob Huff-fal, aki a falba csapódva kiesett. Tarquini negyedik lett, mögötte pedig Tassi Attila ötödik helyen ért be, ám mivel Tarquini utólag 30 másodpercre büntették a Huff-ütközés miatt,

Tassi Attila a 4. helyével élete legjobb eredményét érte el.

A rajt után, az első-második kanyarban kialakult lökdösődés miatt a hatodikról tizenegyedik helyig visszacsúszó Michelisz Norbert végül a 8. helyen ért célba, de ő a főfutamra koncentrált, amin a 4. helyről indulhatott.

A futam végeredménye még egy helyen változott utólag, kizárták ugyanis a 12. Nicky Catsburgot, akinek Hyundaiában a megengedett 97,5 százalék fölé ugrott a turbó teljesítménye.

Az első kör végére egy magyar sem maradt

Mivel a két szombati futam között nagyjából 50 perc volt csak, Huff nem indulhatott a hétvége zárófutamán, a komolyan károsodott Volkswagenjét ugyanis nem lehetett időben megszerelni, vagyis a harmadik futamon üres maradt a második rajtkocka közvetlenül a negyedik helyről kezdő Michelisz előtt. De a rajt előtti pillanatok újabb drámát is hoztak, a Michelisz mellől, a harmadik helyről induló Guerrieri kocsijából elkezdett valami folyadék szivárogni – de a kuplunghiba ellenére el tudott indulni.

Michelisz az első kanyarban a rajtnál kilövő Frédéric Vervischsel ütközött, a koccanásban pedig eltört a magyar pilóta Hyundaiában valami, így az első métereken véget ért a hétvége utolsó versenye számára.

Mire a mezőny elhagyta a GP-pályát a Nordschleife felé, már hat kieső volt a nem induló Huff-fal és Michelissszel együtt, majd az első kör felénél csatlakozott hozzájuk a túlmelegedő Honda miatt élete legjobb helyezését ismétlő, a negyedik helyről félreálló Tassi Attila is, akinek a kocsija később ki is gyulladt.

A második körben a fűről visszatérő, az első futamot megnyerő Kristoffersson hatalmasat bukott a pályán keresztülvágva, majdnem fel is borult hatalmas sebesség mellett. Az eset előtt egy hiba miatt kicsit lelassuló Nicky Catsburgot próbálta volna megelőzni, Catsburg viszont harcban visszaeső Yvan Mullerre mutogatott a rádióban.

Az élen eközben centik választották el Benjamin Leuchter, Vervisch és Guerrieri hármasát, akikre a harmadik, utolsó körre Jean-Karl Vernay is felért, de a négyes végül ebben a sorrendben ért célba, vagyis a Volkswagen Kristoffersson és Leuchter révén két futamgyőzelmet szerzett a hétvégén.

Az összetettben továbbra is Esteban Guerrieri vezet, 215 pontja van a szezon felénél, mögötte Michelisz Norbert jön 170 ponttal, a harmadik pedig Thed Björk 161 ponttal. Folytatás július 6-7-én a portugáliai Vila Realban.

A szombati első futam végeredménye

A szombati második futam végeredménye