WTCR: plusz súlyokkal vertek oda Micheliszéknek

2019.07.04. 11:33

Négy helyen módosította a túraautó-világkupában induló márkákat is érintő teljesítménykiegyenlítő rendszert (Balance of Performance) a TCR versenyszabályt követő autókat futtató sorozatokat felügyelő WSC. A sportszervezet egy márkának kedvezett, három márkát viszont nehezebbé tett:

a Hyundai, a Honda és a Lynk & Co egyaránt plusz 10 kilót kapott a portugáliai hétvége előtt, míg az Alfa Romeók 10 kilós könnyítést kaptak.

Ezzel az Alfa Romeo lesz a Vila Real-i hétvége legkönnyebb autója 1235 kilós súllyal, ami 110 kilóval kevesebb lesz, mint mondjuk Michelisz Norbert alatt az 1345 kilós Hyundai. Michelisz legfrissebb blogbejegyzésében is azt emelte ki, hogy a márkák közötti jelentős súlykülönbség dönthet Portugáliában, ami a csütörtöki módosítással még nagyobb lett.

A WSC legutóbb a WTCR hollandiai hétvégéje előtt hozott nagyobb BoP-módosítást, ám abból kisebb botrány, illetve bojkottal fenyegetés lett, mert a könnyítéssel túl jó helyzetbe hozták a most már büntetett Lynk & Cót a szervezők.