Lángra kapott autóból mentettek versenyzőket nézők a Veszprém-ralin

2019.07.07. 21:57 Módosítva: 2019.07.07. 23:06

Nézők mentettek ki két autóversenyzőt a kigyulladó autójukból, amikor a Veszprém-ralin balesetet szenvedtek, írja a Race1.net Hungary.

A verseny első gyorsasági szakaszán egy rali2 kategóriában induló Honda csúszott le a pályáról, és csapódott be a fák közé. Az autó nem sokkal később lángra kapott.

A Race1.net az egyelőre meg nem nevezett életmentőkre hivatkozva azt írja, hogy a pilóta a becsapódás után még kiszállt, de utána rögtön összeesett az autó mellett, és nem tudott segíteni navigátorán. 

A lángra kapott autó
A lángra kapott autó
Fotó: Race1.net Hungary/Facebook

A segítségükre siető nézők az autótól távolabb vitték a pilótát, de a navigátor beszorult az autóba, ami már lángokban állt. A lap szerint puszta kézzel, drasztikus megoldásokkal végül kihúzták a kocsiból, majd biztonságos távolságra vitték, hűtötték. A két ralist végtagtörésekkel szállították kórházba.

A versenyhivatalos oldalán azt írták, hogy "a Rallye2 mezőnyének első párosa, a 201-es rajtszámú Neukirchner András-Pardi Kata kettős a nyitó, kislődi szakaszon balesetet szenvedett. A pilóta és a navigátor is súlyos sérülésekkel kórházba került".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport