WTCR-szezonzáró: Michelisz mintaszerűen kezdett, de nem elégedett

2019.12.13. 06:22

A bajnoki címre pályázó, a bajnokságot kilencpontos előnnyel vezető Michelisz Norbert meggyőző fölénnyel nyerte az első szabadedzést - ugyan a második helyezett Néstor Girolamira 35 ezredet vert csak, a közvetlen riválisait nagy előnnyel előzte, miután Esteban Guerrieri csak a 15. lett, az első edzésen meglepetésre szenvedő Lynk & Cók pedig a mezőny utolsó harmadában zártak, Thed Björk a 25., Yvan Muller a 26. lett csak majdnem két másodperc hátránnyal.

A jó eredmény után Michelisz azért árnyalta a történteket, elmondva, hogy új gumin ment végig, ami előnyt jelentett neki a többiekkel szemben, ráadásul úgy érzi, hogy ha nem javítanak a 2:15,124-es köridején, nem maradnak az élen a folytatásra.

Javulnunk kell az időmérőig, mert úgy érzem, hogy ez az autó és ez a versenyzői teljesítmény részemről nem feltételnül lesz elég ahhoz, hogy az élen maradjunk, de a jó hír az, hogy látunk területeket, ahol előrébb tudok lépni vezetésben, és pár beállításon is javíthatunk.

A második edzésen nem jött komolyabb javulás, Michelisz az első edzésen futott idejéhez hasonló körrel lett a második a spanyol Mikel Azcona mögött - ő lett a harmadik az első edzésen, ráadásul olyan körrel, amiben rontott is, igaz, Michelisznek is volt egy elég nagy hibája a legjobb körében.

A Hyundai remekül zárta a második edzést, mind a négy pilótája az első hatban volt, a Michelisz melletti bajnokesélyesek közül Guerrieri a 12., Muller a 15., Björk a 23. helyen zárt, ami - ha nem altatásról van szó - egyelőre ideális Michelisz szempontjából.

Folytatás magyar idő szerint 8.15-től az első, majd 12.30-tól a második, három részre vágott időmérővel. A kettő közöttre egyébként elég nagy esőt jósolnak, de a malajziai melegben villámgyorsan felszáradhat a pálya, így ha nem órákon át esik, papíron nem lesz hatása az időmérőkre.