Olimpia 2004

Cseh László edzésbe állt

2004. 07. 27., 11:10 | Frissítve: 2004. augusztus 12., csütörtök 02:29

Kevesebb, mint egy héttel a középcsonttörése után - orvosi felügyelettel - ismét vízbe szállt az athéni olimpia egyik aranyesélyes magyar úszójának tartott Cseh László. A részvételről szóló végleges döntésre azonban még náhány napot várni kell.

Múlt szerdán szenvedett szerencsétlen balesetet a fűzfői edzőtáborozás közben a kétszeres Európa-bajnok úszó, Cseh László. Egy rossz lépésnél fordult ki a bokája és úgy tűnt, a megállapított lábközépcsont-törés azt jelenti, a 400 méter vegyesen aranyra is esélyesnek tartott sportolónak odavesztek athéni reményei.

Csütörtökön már meg is operálták Cseht, majd hétfőn tornázott és részt vett az úszókeret erőfejlesztésén, majd kedden első alkalommal a medencébe engedték. A margitszigeti újrakezdésnél jelen volt dr. Berkes István, a Sportkórház főigazgató főorvosa is, aki megműtötte a Bp. Spartacus Európa-bajnok, vb-ezüstérmes klasszisát.

"Egyelőre minden a tervek szerint alakul - mondta az MTI-nek a kiváló sebész, beszámolva az első tapasztalatokról. - Tegnap kiszedtük a lábából a varratokat, s a mai próbának úgy vághatott neki Cseh Laci, hogy a műtéti terület nyugodt, fájdalmai nincsenek. Most vizsgáljuk tovább, milyen munkát végezhet, hogyan reagál a bőre, a lába az úszásra.". A szakember szerint rövid az idő, minden percnek jelentősége van. Cseh ugyanis már az úszóviadalok első napján, augusztus 14-én medencébe száll.

A vízi kontrollal párhuzamosan folytatódik az úszónál a rehabilitációs munka is szakemberek közreműködésével. A végleges diagnózisra, így annak egyértelmű kimondására, hogy tényleg ott lehet-e az athéni olimpián, azonban még néhány napig várni kell.

"Három nap múlva már sokkal okosabbak leszünk Lacika ügyében, egyelőre annyit mondhatok, hogy fizikailag abszolút jó formában van, a néhány napos kihagyásnak nincs nyoma erőállapotában" - jelentette ki Kiss László szövetségi kapitány, aki szintén a helyszínen követte nyomon Cseh László vízbe szállását. "Elrúgni ugyan még nem meri magát a faltól a fordulókat követően, de amúgy már gyakorlatilag teljes értékű munkát végez" - vázolta a helyzetet a kapitány.

Cseh már időre úszik, akárcsak válogatott társai, megkapja ő is az ilyentájt szokásos edzésadagot. A 19 éves klasszis a mellúszásnál a legkevésbé, a pillangónál, a gyorsnál és a hátúszásnál érez inkább kisebb fájdalmat, de szerencsére nem a műtött csontot, hanem a szerencsétlen mozdulatnál bevérzett területet fájlalja, derült ki Kiss szavaiból.

N;
hirdetés