Olimpia 2004

Annusnak nem kell az arany

2004. 08. 27., 12:49 | Frissítve: 2004. szeptember 02., csütörtök 15:34

Annus Adrián nem megy el a doppingvizsgálatra, bár a WADA Szombathelyen várja. A kalapácsvető döntését edzője, Vida József erősítette meg.

Bár a Doppingellenes Világügynökség (WADA) Szombathelyen várja, Annus Adrián nem megy el a doppingvizsgálatra - írja a Nemzeti Sport Online. Vida József, a sportoló edzője elmondta, tanítványa nem akar találkozni a WADA képviselőivel. Döntése megmásítására sem orvosa, Pikó Károly, sem a magyar olimpiai csapat helyettese nem tudta rávenni.

Ezzel egyértelművé vált, hogy Annus Adiránt megfosztják aranyérmétől.

Vége

Annus Adrián csütörtökön szóvivője útján közölte, befejezi pályafutását. A sportoló szerint hadjárat indult ellene, mert egy Magyarországról feladott névtelen levél után a NOB elhatározta, hogy "kicsinálják, ellehetetlenítenik". A WADA ezek után többször is ellenőrizte az olimpia során, a verseny előtt és után. Az eredmények negatívnak bizonyultak.

A NOB azonban kijelentette, újra megvizsgálná Annust, miután kitört a Fazekas Róbert diszkoszvető körüli botrány. A szervezet elvenné a sportoló aranyát, amennyiben a kalapácsvető nem működik együtt a doppingellenes bizottsággal.

"Mi a garancia arra, hogy az én vizsgálatom olyan eredményt hoz, amely a valóságnak megfelel? Nem fogom megengedni, hogy manipulálják a leadott vizelet eredményét" - közölte Annus. "Indokot úgyis találnak azért, sőt már biztosan meg is van, hogy a negatív minták ellenére elvegyék az aranyérmemet... Lelkük rajta" - tette hozzá. A szabályok értelmében az indulókat az olimpia végéig bármikor ellenőrizhetik és nekik természetesen rendelkezésre kell állniuk.

N;
hirdetés