Olimpia 2004

Elnapolták Annusék meghallgatását

2004. 09. 15., 15:07 | Frissítve: 2004. szeptember 15., szerda 15:13

Az olimpiai aranyérmétől megfosztott Annus Adrián és Fazekas Róbert ügyvédje, az osztrák Eva Maria Bürki nincs bejegyezve a magyar kamaránál, ezért a Magyar Atlétikai Szövetség fegyelmi bizottságánál nem képviselhette a doppingvétséget elkövető sportolókat. A MOB eközben visszaküldte Annus oklevelét.

A Magyar Atlétikai Szövetség fegyelmi bizottsága szerdára tűzte ki a doppingvétség miatt olimpiai aranyérmétől megfosztott diszkoszvető Fazekas Róbert és kalapácsvető Annus Adrián meghallgatását, de a tárgyalást a versenyzők nem megfelelő jogi képviselete miatt egy héttel elhalasztották.

Annus a szövetségnek is bejelenti visszavonulását

Fazekas és Annus ügyvédjükkel, a Bécsben élő, magyar származású Eva Maria Barkival jelentek meg a bizottság előtt, valamint elkísérte őket tanúként beidézett edzőjük, Vida József is. A szabályok szerint azonban az atléták jogi képviseletét csak olyan ügyvéd láthatja el, aki megfelelő magyar kamarai tagsággal rendelkezik. Ezért a tárgyalás a jövő héten folytatódik.

Rábold Gusztáv MASZ-elnök elmondta, hogy a szövetség felé Annus nem nyilatkozott arról, befejezte-e pályafutását, amint ezt a sajtónak eljuttatott keddi közleményében is megerősítette. A jegyzőkönyv szerint a kalapácsvető vállalta, hogy a következő tárgyalási időpontig ezt megteszi. Egy 2004-es kormányrendelet alapján ugyanis a visszavonult sportoló ellen nem indítható fegyelmi eljárás.

Az olimpia az igazság királynője

Eközben a Magyar Olimpiai Bizottság a NOB határozatának megfelelően gyorspostával visszaküldte Lausanne-ba. Az olimpiai győztesek és dobogósok okleveleit a görög szervezőbizottság (ATHOC) nem egyszerre juttatta el a nemzeti olimpiai bizottságoknak. Így Annus Adrián oklevele - amelynek első lapján többek között a következő felirat áll: "Az olimpia az igazság királynője..." - szerdán érkezett meg a MOB címére.

N;
hirdetés