Olimpia 2004

Cseh László magabiztosan jutott a 400 m vegyes döntőjébe

2004. 08. 14., 09:29 | Frissítve: 2004. augusztus 14., szombat 10:57

A magyar úszón meg sem látszott, hogy júliusban eltörte a lábát, remek teljesítmémnnyel, a második legjobb idővel került be a délutáni döntőbe.

A férfi 400 méteres vegyesúszás előfutamaival kezdődött az úszók versenye az athéni olimpián. Ahogy az már lenni szokott, az aktuális világranglista legjobbja úszik az utolsó előfutamban a négyes pályán, míg a második legjobb az eggyel korábbi előfutam négyes pályáján és így tovább.

Phelps
Kikk a képre!
Így a harmadik előfutamban az olasz Boggiatto, a negyedikben Cseh László, míg az utolsó ötödik futamban a szám világcsúcstartója és esélyese az amerikai Phelps úszott. A harmadik futamban Boggiatto - aki idén májusban már úszott jobb időt Csehnél - 4.15.78-al, magabiztosan nyert.

A negyedik előfutamban a négyes pályán úszó Cseh László, július 21-ig, a szám esélyesének számított, akkor azonban egy szerencsétlen lépés következtében eltört a lába, sokáig olimpiai részvétele is veszélybe került. A magyar versenyző rajtja érthetően nem sikerült a legjobbra, 50 méternél mégis a második helyen fordult. 100 méternél még mindig a második volt a görög Drymonakos mögött, igaz a hellén pillangóban erős.

Ez ki is derült a hátúszás közben, ami után Cseh több, mint egy testhosszal fordult. Ez a mellúszás végére már három testhosszra nőtt, így nem volt meglepő, hogy a döntőbe 4.14.26-al került a Spartacusos úszó. (A mögötte célba érő több, Mellourira, több mint két másodpercet vert.)

A szám világcsúcstartója Michael Phelps a magyar úszónál egy másodperccel jobb idővel, 4.13.29-el ért célba. Ez azt jelenti, hogy a délutáni döntőben az amerikai a négyes, míg magyar vetzélytársa az ötös pályán úsznak az olimpiai bajnoki címért.

N;
hirdetés