Olimpia 2004

Valamennyi egységünk döntős 1000 méteren

2004. 08. 25., 09:40 | Frissítve: 2004. augusztus 26., csütörtök 00:15

A szerda reggeli középfutamok után, a hétfői három egységet további három követte a kajak-kenusok 1000 méteres távján. Kajak egyesben Kökény, míg a kenusok ugyanezen távján Vajda a második, a kajak párosoknál a Benkő, Beé páros a harmadik helyen ment tovább.

Hétfő óta zajlanak a kajak-kenu selejtezők. Először az 1000 méteres távon érdekelt egységek álltak rajthoz és a Kovács, Szabó, Viski, Bóta összeállítású női, a Kammerer, Storcz, Vereckei, Horváth összeállítású férfi kajak négyes, valamint a Kozmann, Kolonics kenu páros már az előfutamok után kvalifikálta magát a döntőre.

Klikk a képre!
A szerdai középfutamokban így három magyar egység volt érdekelt. Az erős hátszélben rendezett versenyeken mindhárom egységnek sikerült bejutnia a pénteki döntőbe. Először Kökény Roland állt rajthoz a férfi kajak egyesek 1000 méteres számában, ahol magabiztosan lett második, azaz döntős.

A folytatásban kenu egyesben 1000 m-en Vajda Atilla következett, aki ugyan sokáig vezetett, végül a csehek világklasszis kenusa, Martin Doktor mögött a második lett. Férfi k-2 1000 méteren a Benkő, Beé duó.

A kettős hiába rajtolt jól, a táv második felére visszaesett, de a rendkívül izgalmas hajrában sikerült bejönni a harmadik helyre. Benkőék kevesebb mint egy tized másodperccel előzték meg a negyedik spanyolokat, ezzel kvalifikálva magukat a döntőre.

N;
hirdetés