Olimpia 2004

A hajrában vesztett a magyar női válogatott

Franciaország-Magyarország 25-23 (10-13)

2004. 08. 26., 17:59 | Frissítve: 2004. augusztus 26., csütörtök 20:43

Ismét a hajrában veszette el a franciák elleni negyeddöntőt az első félidőben szinte végig vezető magyar női kézilabda-válogatott. A hajrában Mocsai Lajos szövetségi kapitány csak ötven másodperccel a mérkőzés vége előtt kért időt, Görbicz öt perc alatt három labdát adott el. Az olimpia előtt az aranyéremre is esélyesnek tartott magyar csapat legfeljebb ötödik lehet az olimpián.

Nem sikerült visszavágnia a magyar válogatottnak a horvátországi világbajnokságon elszenvedett vereségért a franciáknak.

A félidőig jól ment

Klikk a képre!
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Jól kezdett a magyar válogatott, bár Radulovics kihagyott hetese után a franciák szereztek vezetést. A negyedik percben 3-1-re vezetett a magyar válogatott. A félidő közepére négy gólosra nőtt az előny elsősorban Görbicz, Radulovics és Kirsner jó játékának köszönhetően. Pálinger remek védéseinek köszönhetően 13-10-es magyar előnnyel vonulhattak a félidőben pihenőre a csapatok.

A második félidő hatodik percében egyenlítettek a franciák, akiknél a megsérült Nicolas helyett Dudziak állt a kapuba. Lejeunét nem tudták tartani a Mocsai Lajos vezette magyarok, és a kilencedik percben a vezetést is átvette a világbajnok. A magyaroknak még egy fellángolásuk volt, a 17. percben 20-17-re vezettek.

Vereség a hajrában

A 27. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikor a magyar válogatott - az ukránok elleni csoportmérkőzéshez, a világbajnoki döntőhöz vagy a 2000-es olimpiai döntőhöz hasonlóan - ismét a hajrában omlott össze. Görbicz háromszor adta el támadásban a labdát, Mocsai Lajos szövetségi kapitány ötven másodperccel a mérkőzés vége előtt, kétgólos francia vezetésnél kért időt. A mérkőzést a franciák 25-23-ra nyerték meg.

A magyarok nem nyilatkoztak

"Fizikailag szó szerint megsemmisítették a támadójátékunkat - mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a mérkőzés után. - A franciák zárt védelme ellen nem tudtunk játszani. Magasra állítottuk a mércét, vesztettünk."

Klikk a képre!
Fotó: EPA
A magyar játékosok közül a lefújás után senki sem nyilatkozott, mindenki sírva ment be az öltözőbe. Stephanie Cano, a franciák jobbszélsője: "Az a taktika, amit elterveztünk, a mérkőzés elején nem működött, de nem igazán változtattunk, konzekvensek voltunk, s végül jól belelendültünk. A cserék nálunk jobban sikerültek, mint ellenfelünknél. Harcoltunk, soha sem adtuk fel. A magyarok szerintem mentálisan veszítettek, akárcsak a tavalyi zágrábi vb-döntőn."

Szabó Edina, a francia válogatott technikai vezetője: "Magam sem tudom a titkát, miért vagyunk ennyire sikeresek a magyarok ellen tétmérkőzésen. A találkozó elején jobb volt a magyarok kapusteljesítménye, majd Nicolas felnőtt Pálingerhez. Sérülése után Dudziak személyében különleges képességű hálóőr lépett pályára, és ez meglepte ellenfelünket."

A jegyzőkönyv

Franciaország-Magyarország 25-23 (10-13)
Elenikó-aréna, 3000 néző, V: Bavasz, Migasz (görögök)
Franciaország: Nicolas - Cano 5, Cendier Ajaguin, Korfanty 1, Herbrecht 2, Pecqueux Rolland 4, Tervel 5, cserék: Dudziak (kapus), Lejeune 6/1, Wendling 2, Myaro, Jacques-Szabo, Delerce, Vogein.
Magyarország: Pálinger - Lovász 3, Radulovics 6/1, Kulcsár 2, Görbicz 4/1, Ferling 5, Kirsner 2, cserék: Pigniczki, Bohus, Farkas 1, Mehlmann, Siti, Tóth.
Hétméteresek: 2/1, illetve 4/2, kiállítások: 12, illetve 8 perc.

A dél-koreai-brazil vesztesével

Az aranyéremre is esélyesnek tartott magyar válogatottnak két mérkőzést kell játszania, hogy az ötödik helyet szerezze meg az athéni olimpián. A magyar válogatott szombat délután a dél-koreai-brazil mérkőzés vesztesével játszik.

N;
hirdetés