Olimpia 2004

Hamilton nyerte a férfi kerékpár-időfutamot

Bodrogi csak a huszonkettedik lett

2004. 08. 18., 17:43 | Frissítve: 2004. augusztus 18., szerda 17:51

Az amerikai Tyler Hamilton nyerte a férfi kerékpárosok egyéni indításos időfutamát, miután remek hajrával legyőzte a négy éve ebben a számban olimpiai bajnok Vjacseszlav Jekimovot, illetve a harmadik Bobby Julichot. Bodrogi László elmaradt a várakozásoktól, mindössze a huszonkettedik helyen fejezte be a versenyt.

Az amerikai Tyler Hamilton nyerte a férfi kerékpárosok egyéni indításos időfutamát szerda délután. Az egyetlen magyar induló, Bodrogi László a várakozásoktól nagyon elmaradva csak huszonkettedik lett.

Jekimov tűnt nyerőnek

A versenyben sokáig a címvédő Vjacseszlav Jekimov vezetetett - a táv felére kiderült, hogy Bodrogi már nem nyerhet, hiszen már akkor több mint egy perc volt a hátránya -, még a harmadik, utolsó ellenőrzőpontnál, tizenkét kilométerrel a cél előtt is volt néhány másodperc előnye a Julich-Hamilton-Rogers trió előtt.

A befutó így nagyon izgalmasan alakult, a hajrában a harmincnyolc éves orosz remekül erősített, így sem Julich, sem Rogers nem tudta megjavítani az idejét.

Hamilton az utolsó kilométereken szerezte meg az aranyat

Az utolsó előttiként célba érkező Tyler Hamilton viszont még nála is jobban hajrázott, és végül majd' húsz másodpercet lefaragott ellenfele idejéből. Mivel az utolsóként indult Jan Ullrich már egyáltalán nem volt veszélyes rá, örülhetett, ő lett a szám olimpiai bajnoka.

Az ezüstérem a négy éve Sydneyben aranyat nyert Jekimovnak, a bronz pedig a szintén amerikai Julichnak jutott.

Bodrogi a táv végére teljesen elfáradt, mindössze a huszonkettedik helyen végzett.

Országúti egyéni indításos időfutam, férfiak

1. Tyler Hamilton (USA) in 57 min 31 sec.
2. Vjatcseszlav Jekimov (RUS) + 19 sec
3. Bobby Julich (USA) + 27 sec
22. Bodrogi László

N;
hirdetés