Olimpia 2004

Mincza Nébald vállán zokogott

2004. augusztus 20., péntek 23:39

Negyedik és ötödik helyezést értek el a magyar sportolók az athéni olimpia hetedik napján. A női párbajtőrcsapat Kanada ellen nem tudta kivívni a négyes döntőbe jutást, a súlyemelő Likerecz Gyöngyi 257,5 kilót emelt. A férfi kézilabdázók bravúr- és a női pólósok kötelező győzelemmel jutottak a legjobb nyolc, illetve a hat közé.

Az Egyesült Államok sportolói tizenhét aranyéremmel vezetik az éremtáblázatot a tizenöt aranyat nyerő Kína előtt. Japán tizenkét arannyal a harmadik. A legjobb európai az öt elsőséget szerzett Oroszország. Magyarország a tizenharmadik.

A kevesebb is elég volt a 4. helyhez

Szombaton a negyedik helyen végzett Likerecz Gyöngyi szerepelt a legjobban a magyar csapatból. A sydneyi ötödik 75 kilós súlyemelő eredménye 257,5 kiló volt; ez kevesebb, mint amennyit egy súlycsoporttal lejjebb az ezüstérmes Krutzler Eszter emelt.
Pontszerzés súlyos sérülés után>>>

Nébald vállán

A férfi kardcsapat után női párbajtőrcsapat sem került a négy közé. az egyéni olimpiai első Nagy Tímeával felálló női párbajtőr-válogatott hosszabbításban, döntő tussal 38-37-re kapott ki Kanadától a negyeddöntőben. Női párbajtőrcsapatunk harmadszor vehetett részt az olimpián és hiába volt mindannyiszor toronymagas esélyes, eddig nem szerzett érmet. Athénban ötödik lett.
Mincza Ildikó Nébald vállán zokogott>>>

Hányadik helyen végeznek férfi kézilabdázóink?
 70
 26
 30
 34
 91

Idegfeszítés

A magyar férfi kézilabda-válogatott hatalmas meglepetésre 30-29-re verte az Európa-bajnok Németországot. A három sérültet nélkülöző Skaliczki László szövetségi kapitány csapata ezzel biztos, hogy a legjobb nyolc közé jutott. A női vízipólósok - idegfeszítő mérkőzésen - 5-4-re győzték le Kanadát. Első olimpiai győzelmük továbbjutást ért. Következő ellenfél az Európa-bajnok Olaszország.
Magyarország-Németország 30-29>>>
Magyarország-Kanada 5-4

Messzire dobták a kalapácsot

Mindkét magyar kalapácsvető remek egyéni teljesítménnyel, magabiztosan jutott be a kalapácsveés vasárnapi nagydöntőjébe. Annus Adrián másodikként dobott és rögtön első kísérletére túldobta a 78 méteres szintet, Pars Krisztián nyolcvan méter fölött dobott. A selejtezőben elvérzett a címvédő lengyel Szymon Ziólkowski.
Hogyan hangolódtak a magyarok a vasárnapi döntőre?>>>

Magyarok még

Az 54 kilogrammos ökölvívók nyolcaddöntőjében kiesett a sokak által dobogóra várt Bedák Zsolt. Az ukrán Makszim Tretyak 27-24-es pontozással verte meg. Bejutott a 4x100 méteres vegyesúszás döntőjébe a Cseh László, Bodor Richárd, Gáspár Zsolt, Zubor Attila összetételű magyar csapat.

Afrikai aranyak úszásban

Magyarok nem voltak érdekeltek a pénteki úszódöntőkben. Michael Phelps száz méter pillangón megnyerte ötödik athéni aranyérmét, Coventry kétszáz méter háton nem fenyegette Egerszegi tizenhárom éves világcsúcsát, a nyolcszáz méter gyorsot Manaudou az utolsó ötven méteren vesztette le, ötven méter gyorson a horvát Draganja egy századdal maradt le a dél-afrikai Schoeman mögött.
Phelps ötödik aranya>>>

N;
hirdetés