Olimpia 2004

Igaly a vadnyugaton is megélne

2004. 08. 05., 14:51 | Frissítve: 2004. augusztus 10., kedd 15:57

A négy éve bronzérmet szerző koronglövő, Igaly Diána még nem tudja, nehezebb lesz-e érmet nyernie Athénban, mint Sydneyben.

A skeetben versenyző Igaly Diána a finnországi Lahtiban 2002-ben megvédte négy évvel korábban szerzett világbajnoki címét. A Sydneyben olimpiai bronzéremig jutó Igaly így az első olimpiai kvótát érdemelte ki Magyarországnak.

Névjegy:
Szül: 1965.01.31, Budapest
Magasság/súly: 172/85
Végzettség: könyvkötő
Egyesület: BPLE
Edző: Igaly Józsefné
Nevelőedző: Igaly József
Legjobb olimpiai: 3. 2000
vb-helyezései: 1990, 1994(csapatban) 1998, 2002(egyéni)
Eb-helyezések: 1. 1991
"A vágyam Athénban is egyértelmű, mindenképpen szeretnék egy újabb érmet nyerni. Hogy nehezebb lesz-e most a dobogóra kerülnöm, azt egyelőre nem tudom megmondani. Annyi biztos: a rutin mellettem van" - értékelte előzetesen athéni terveit az Indexnek a negyvenéves versenyző, ami a sportágban még nem számít jelentős kornak.

Nem tagadta, picivel nagyobb a nyomás rajta, mint négy éve volt. "Rendre nyugtatgatom magam, mégsem telik el úgy egy nap sem, hogy ne gondolnék arra, mi lesz Athénban" - magyarázta.

Igaly Diána
A harmadik olimpiájára készülő Igaly elmondta azt is, egyre jobb formában érzi magát, ebből adódóan egyre nagyobb az önbizalma is. "Az utolsó pillanatig rengeteget fogok gyakorolni, van amikor komplett versenyeket lövök végig az edzéseken, de van, amikor a technikai hibáimat igyekszem véglegesen kijavítani" - tette hozzá.

Igaly ellenfelei javarészt ugyanazok lesznek, mint négy éve voltak és egyiküktől sem tart. "Régóta ismerem a riválisaimat, ennek ellenére keveset szoktunk a versenyeken társalogni, köszönünk egymásnak, de mindenki magával van elfoglalva, és a feszültségének levezetésével. Jómagam sétálni szoktam, rejtvényt fejteni, de a pörgős zene is megnyugtat" - fejtette ki.

Igaly mérhetetlenül csalódott lenne, ha nem kerülne a hatos döntőbe. Tervei szerint az alapversenyben hetven korongot lő a hetvenötből, vagyis csak ötször hibázik. "Ha így lesz, akkor biztosan ott lehetek a fináléban, ott pedig az újabb huszonöt korongból örülnék, ha húsznál többet leszednék. Ez az eredmény éremre elegendő lehet. Elégedett ennél többel, 95 körrel lennék. Azzal már nyerni is lehet" - összegzett.

N;
hirdetés