Olimpia 2004

Depresszió, bukás, pech, aranyesély - ez történt csütörtök délelőtt

2004. 08. 19., 13:17 | Frissítve: 2004. augusztus 19., csütörtök 14:03

Csütörtök délelőtt a vívóversenyek eddigi legnagyobb - negatív - meglepetését hozta a férfi kardcsapat, amely elbukta az amerikaiak elleni negyeddöntőt és végül az ötödik helyen végzett. Nem sikerült a japán Inoue elleni bravúr Kovács Antalnak, a férfi százkilós cselgáncsozók között, ráadásul a japán klasszis a negyeddöntőben elbukott, így a paksi versenyző még a vigaszágra sem került fel. A sportlövő Igaly Diána elsőként jutott a női skeet döntőjébe, sydneyi bronzérmesünk aranyra is esélyes. Risztov Éva befejezte athéni szereplését, miután a hivatalos közlés szerint fülgyulladás miatt nem állt ki a 800 méteres gyorsúszás előfutamában.

A csütörtök reggel legkorábban kezdő úszóink közül Takács Krisztiánnak nem sikerült bejutnia a délutáni elődöntőbe 50 méteres gyorsúszásban. 23.12 másodperces egyéni csúccsal ugyan megnyerte előfutamát, de ideje csak a harminckettedik volt a 83 fős mezőnyben. Meglepetésre nem jutott tovább a szám 1992-es és 1996-os olimpiai bajnoka - egyben világcsúcstartója -, az orosz Alekszandr Popov, aki a tizennyolcadik, valamint az Athénban szerdán 100-on győztes holland Pieter van den Hoogenband sem, aki a tizennyolcadik időt úszta.

Verrasztó: a név kötelez

GáspárZsoltnak sem sikerült bejutnia a délutáni elődöntőbe a 100 m pillangóúszásban: 54.43 másodperccel futamában a hetedik, összesítésben pedig a 34. lett. Verrasztó Evelyn viszont bejutott a 200 m hátúszás délutáni elődöntőjébe - édesapja, Verrasztó Zoltán a moszkvai olimpián ugyanezen a távon lett ezüstérmes a férfiak között. A magyar úszó 2:14.07 perccel megnyerte futamát, összesítésben pedig a 12. lett.

Risztov "megbetegedett"

Risztov Évának esélye sem volt, hogy bekerüljön a 800 méteres gyorsúszás előfutamából, igaz el sem indult. Az olimpiára érmes reményekkel érkező úszó láthatóan mély depresszióba került az elmúlt napokban, azonban a hivatalos indoklás szerint szerda estére Risztovnál külsőhallójárat-gyulladást állapítottak meg, ezért a csapat vezetése visszaléptette őt.

Menetelnek a pólósok

Ennél nagyobb sikerre számíthattunk a vízilabdázóknál, ahol az eddig veretlen Kemény-csapat az amerikaiakkal játszott. A magyar együttes messze nem játszott olyan jól, mint az eddigi két meccsén a szerbek és a horvátok ellen, de így is magabiztosan kétgólos győzelmet aratott.
Magyarország-Egyesült Államok 7-5>>>

Újabb öklözőnk búcsúzott

Nem jutott a legjobb nyolc közé a magyar bokszolók közül utolsóként szorítóba lépő Balogh Vilmos. A 69 kg-os súlycsoportban induló magyar a kolumbiai Juan Camilo Novoa-Aguinaga ellen mérkőzött, aki szinte végig irányította a mérkőzést és magabiztos, 33-24-es győzelmet aratott a magyar öklöző ellen. Balogh búcsúja azt jelenti, hogy az ötfős magyar ökölvívó küldöttségből csak Balzsay és az idősebb Bedák élte túl az első fordulót.

Az eddigi legnagyobb magyar baki

Sokkal nagyobb reményekkel kezdte, a férfi kard-csapatunk az amerikaiak elleni meccset, mely arról volt hivatott dönteni, ki jut a legjobb négy közé. A magyar csapatból Ferjancsik és Nemcsik az utolsó körig elfogadhatóan vívott, de Lengyel roppant gyenge teljesítménye miatt csapatunk hatalmas meglepetésre kikapott. A folytatásban az 5-8. helyért vívtak Nemcsikék, és előbb a kínaiak, majd az ukránok legyőzésével végül az ötödik helyet szerezték meg.
Férfi kardcsapatunk ötödik>>>

Kovács helyezetlenül zárta utolsó olimpiáját

A szerencsétlen sorsolás miatt Kovács Antal, 1992 cselgáncs olimpiai bajnoka már első athéni fellépésén a címvédő japán Inouéval csapott össze. A paksi versenyző sajnos nem bírt a dzsúdó-sport egyik legnagyobb alakjával és minimális különbséggel alulmaradt. Inoue a legjobb nyolcközé még bejutott, de ott kikapott a holland Európa-bajnok van der Geesttől, így Kovács a vigaszágban sem kapott esélyt a bronzmeccsre, helyezetlenül végzett.
Kovács Antal helyezetlenül végzett>>>

Igaly elsőként a döntőben

A női skeetlövők versenyében a négy évvel ezelőtti olimpián bronzérmet szerzett Igaly Diana remek teljesítménnyel az első helyen került a döntőbe. Igaly az első kör után még csak a kilencedik volt, majd a második kör utánra feljött a második helyre. A zárókörben hibátlanul lőtt és miután a címvédő azeri Mefdtahedinova rontott, így az első helyen jutott a döntőbe.
Igaly a legjobb idővel a női skeet döntőjében>>>

N;
hirdetés