Olimpia 2004

Közepes játékkal is győzött férfi pólóválogatottunk

Magyarország - Egyesült Államok 7-5 (2-2, 3-2, 1-0, 1-1)

2004. 08. 19., 11:34 | Frissítve: 2004. augusztus 20., péntek 08:11

Változatlanul száz százalékos az athéni olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatott. Kásásék a harmadik fordulóban az addig szintén veretlen amerikaiakat győzték le két góllal.

Az olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott az athéni játékok harmadik találkozóján azzal az Egyesült Államokkal csapott össze, amely eddig a mieinkhez hasonlóan két győzelemmel állt. Igaz, a Rudics-csapat a horvátok mellett a csoport leggyengébbjének tartott kazahok ellen győzött.

Egy percig örülhettek az amerikaiak

Nézze meg a képeket!
Nézze meg a képeket!
A két együttes idén négyszer találkozott a Világligában, és Benedekék háromszor is győzni tudtak. Most az első ráúszásnál ugyan Biros hozta el a labdát, az első gólra mégis a negyedik percig kellett várni. A dolog hibája, hogy ezt éppen az amerikaiak érték el. Az ellenakcióból azonnal egyenlítettünk (1-1), majd ismét a tengerentúliak kerültek előnybe, de Madaras ismét egalizált. (2-2)

A második negyedben is a negyedik percig kellett várni az első gólra, most azonban mi voltunk eredményesek, Madaras révén. Egy perccel később Molnár büntetőt harcolt ki, Kásás pedig nem hibázott. (4-2) Szépítettek az amerikaiak, de Varga nem hagyta őket sokáig örülni. (5-3)

Magabiztosan őriztük az előnyt

A harmadik hét percben Mindkét kapu előtt sorra maradtak ki a helyzetek, mindössze egy gól esett, ezt Kiss Gergely szerezte nem sokkal a vége előtt emberelőnyből. A magyar együttes számtalan kapufát lőtt, de szerencsére - ahogy már megszokhattuk - remekül védekezett, így az amerikaiak nem tudtak felzárkózni.

Az utolsó játékrészben ugyan egy gólra feljöttek Azevedoék, de az egyenlítésre nem volt reális esélyük. Főleg azután nem, hogy Varga Tamás hatalmas gólt lőtt a rövid felső sarokba, ezzel beállította a végeredményt. (7-5)

Eredmény, nyilatkozatok
A-csoport, 3. forduló:
Magyarország - Egyesült Államok 7-5 (2-2, 3-2, 1-0, 1-1)
góldobók: Madaras, Varga T. 2-2, Fodor, Kásás, Kiss G. 1-1, illetve Azevedo 2, Bailey, Ormsby, Smith 1-1

A csoport korábbi csütörtöki mérkőzésén:
Szerbia és Montenegró-Kazahsztán 9-5 (3-1, 2-1, 1-1, 3-2)

"Nagyon nehéz meccs volt, de alaposan felkészültünk. Igaz, lehettünk volna okosabbak is, akkor simán három góllal mehettünk volna - nyilatkozta Vári Attila a találkozó után a Magyar Rádiónak. - Sajnos hiába alakítottuk ki a helyzeteket, nem tudtuk befejezni azokat. Erőnk ugyan volt, csak a befejezéssel voltak gondok."

Ugyancsak a Rádió szólaltatta meg Molnár Tamást. "Nem foglalkozom az orrommal, érzékeny volt ugyan, de a horvátok elleni győzelem elfeledtette ezt. Az ellenfelek eddig korrektek, de ehhez minden bizonnyal hozzájárul, hogy még nem akkora a tét. Az éles meccseken minden bizonnyal minden más lesz. Egyébként az amerikaiak ügyesek, a szerbek és az oroszok ellen sem esélytelenek. Azzal nem kockáztathatok nagyot, hogy a kazahokat megverjük, akkor pedig meglehet a csoportelsőség" - mondta a magyar válogatott centere.

"Nehéz mérkőzés volt, az amerikaiak nagyon felkészültek, fizikailag erősek és jól úsznak. Elöl sokat hibáztunk, de végül elég biztosan hoztuk a meccset. Jól éreztem magam a vízben, gondolom, ez látszott is" - mondta el honlapján véleményét a két gólig jutó Madaras Norbert.

N;
hirdetés