Olimpia 2004

Majoros az aranyéremért birkózik

2004. augusztus 25., szerda 11:00

Sikerült átmentenie előző napi formáját az 55 kg-os Majoros Istvánnak a kötöttfogású birkózók versenyén. A magyar versenyző keddi három győzelme után, az elődöntőben is diadalmaskodott, így este az orosz Mamedailevvel az aranyéremért küzdhet.

A birkózók keddi bemutatkozása nem sikerült túl jól magyar szempontból. A 66 kg-osoknál Füredy Levente, míg a 120 kilósoknál Deák Bárdos Mihály már a csoportküzdelmek során búcsúzott. Mindössze az 55 kilogrammosok súlycsoportjában szőnyegre lépő Majoros István szerepelt jól.

Majoros első mérkőzésén hatalmas küzdelemben, hátrányból fordítva hosszabbításban verte a japán Toyotát, majd második mérkőzésén 5-0-ra győzte le a dominikai Jansel Ramirezt. A 2000-ben Európa-bajnok magyar a négy közé jutásért a kubai Lazaro Rivasszal mérkőzött, és szenzációs teljesítménnyel, 6-1-re verte riválisát.

A szerdai elődöntőben az ukrán Vakulenko várt Majorosra. Az első három perc felénél az ukrán egy partner helyzet után ugyan előnybe került, a kecskeméti versenyző azonban megfordította az állást és magabiztosan 3-1 arányban győzött. A döntőben az orosz Mamedailev az ellenfele, aki az elődöntőben 7-2-re verte a görög Kiouregkiant.

N;
hirdetés