Olimpia 2004

Mincza Ildikó negyedik

2004. 08. 15., 18:51 | Frissítve: 2004. augusztus 15., vasárnap 22:23

Olimpián élete legjobb eredményét elérve a világbajnok Mincza Ildikó negyedik lett az egyéni párbajtőr versenyben. A francia Nisima 15-12-re győzte le az MTK 35 éves versenyzőjét.

Mincza Ildikó Atlanta kétszeres olimpiai bajnoka, Laura Flessel ellen egy találattal maradt alul az elődöntőben, így a harmadik helyért léphetett pástra egy másik francia, Nisima ellen, akit Nagy Tímea fosztott meg attól, hogy az aranyért mérkőzhessen. (Szintén egy találat döntött közöttük.)

Mincza Ildikó negyedik
Fotó: Barakonyi Szabolcs
A két csalódott vívó tehát a "kisdöntőben" vigasztalódhatott. Esélyekről ilyenkor már értelemszerűen képtelenség beszélni, hiszen csak az a kérdés, melyiken képesek jobban feldolgozni a történteket. Mincza talán abból a szempontból lehetett előnyben, hogy több ideje volt felkészülni a bronzmeccsre.

Sem Mincza, sem Nisima nem rendelkezik még olimpiai éremmel, a 35 éves Minczának viszont valószínűleg ez az utolsó esélye, hogy érmet nyerjen. Nisima négy Vk-versenyt nyert idén, vagyis a szezonja jobban sikerült, mint a magyar vívónak, de ez semmit sem jelentett.

Együttessel kezdődött a csörte, majd Mincza vitte be az első tiszta találatot, és a következő is neki jött össze, az első három percben nem is változott az állás.

A pihenő után Nisima adta az első találatot. A következő viszont együttes lett, de újra Mincza került két tus előnybe.(5-3) Az MTK-s vívó ezek után újabb találatot adott. A második három percet francia-találat zárta, így 6-4-nél jöhetett az újabb szünet.

Nisima újabb találatot adott, így egyre olvadt el az előny, amit egy együttessel meg is őrzött a jogász végzettségű Mincza, de csak néhány másodpercig, mert egy kitörésénél a francia közbeszúrt, és egyenlített.(7-7) A lendülete azonban ennyivel nem fulladt ki, átvette a vezetést. Az együttes után viszont a magyar vívó következett.

Ezek után újra a francia adott találatot, kétszer is.(9-11) Az együttes után azonban megint a francia talált, így három lett Mincza hátránya. A soros együttes után már csak egy találat kellett a gallnak, és azt meg is szerezte.

N;
hirdetés