(c) 2004 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Nemcsik Zsolt kardban a legjobb négy között

Az egyetlen versenyben maradt kardozó Nemcsik Zsolt hihetetlenül izgalmas találkozón verte a szám címvédőjét a román Covaliut, ezzel bejutott a legjobb négy közé, azaz már biztos pontszerző. Következő ellenfele az ukrán Tretyak, akit Nemcsik szintén verhetőnek tart.

()
2004. augusztus 14., szombat 12:12



Tekintse meg képeinket!
Fotó: Király András / Athén
A kardvívásban az egyetlen magyarként a legjobb nyolc közé jutó Nemcsik Zsoltra az elődöntőbe kerüléshez nem kisebb név várt, mint a szám címvédője a román Covaliu. A román szerezte meg a vezetést és pillanatok alatt három pontos előnyre tett szert. Nemcsik feljött egy pontra, de Covaliu gyorsan szerzett újabb két pontot. A Vasas versenyzője azonban remekül vívott és 2-5-ről feljött 7-5-re. A román nem adta könnyen magát, és feljött 7-7-re. A szünetre szerencsére a magyar vívó előnyével mehettek.

A pihenő után egyenlített Covaliu, de mielőtt komolyabb reményei lettek volna, Nemcsik került ismét előnybe. Nemcsik maradt támadásban és 12-9-nél már hárommal vezetett. A címvédő egyenlített majd Nemcsik vitt be tanítani való védés-ellenszúrás akciót. A román ismét egyenlített, majd az előnyt is megszerezte (14-13). Nemcsik egyenlített, majd a román lendült támadásba, a döntő tust azonban az egyéniben Eb-3., vb-7. magyar vívó vitte be. Az elődöntőben Nemcsik a Lengyel Balázst búcsúztató ukrán Tretyak ellen mérkőzik.

"Szokás szerint nehezen indult a nap, ráadásul egy nagyon kellemetlen stílusú kínai ellenfelet kaptam a 32 között" - nyilatkozta az MTI-nek Nemcsik Zsolt. - "Azzal nem foglalkoztam, hogy a 16 között majd Domonkossal kell találkoznom, csak a kínaira összepontosítottam. Domonkossal már annyit vívtunk együtt, hogy arra a mérkőzésre nem is lehetett külön készülni, ráadásul tudtam, hogy inkább tőle várja mindenki az érmet. Soha nem szerencsés, ha magyaroknak egymás ellen kell vívniuk nagy világversenyen."

Nemcsik hozzátette: Covaliut is jól ismerte, és nem félt tőle. "A következő körben Tretyakkal kell vívnom, ez jó, hiszen inkább őt választottam volna, nem a világbajnok Lukasenkót, akit legyőzött." Vége

az oldal tetejére