Olimpia 2004

Majoros aranya feledtette Fazekas bukását

A súlyemelő Kovács Zoltán sem pisilt eleget

2004. 08. 25., 23:56 | Frissítve: 2004. augusztus 26., csütörtök 00:17

A kötöttfogású birkózók 55 kilós mezőnyében Majoros István aranyérmet nyert. Lőrincz Márton, Hódos Imre, Varga János és Sike András után a súlycsoport ötödik magyar aranyérmét nyerte a kecskeméti sportoló, aki sörrel lazít, ha nem bírja a bezártságot. A helyezetlen Kovács Zoltán súlyemelővel szinte ugyanaz történt, mint az olimpiai aranyérmétől megfosztott Fazekas Róberttel: nem pisilt eleget és távozott a doppinglaborból. Három hajónk jutott döntőbe a kajak-kenusok ezer méteres versenyében. Vaszi Tünde távolugrásban a döntőbe, Barta Nóra három méteres műugrásban a középdöntőbe jutott.

A kis országok napja volt a szerdai. Női triatlonban osztrák
Klikk a képre!
, baseballban kubai, birkózásban azerbajdzsáni, vitorlázásban izraeli aranyérem született.Csodaszámba megy, hogy az eddig összesen negyvenkilenc aranyérmet nyert Kína és Egyesült Államok sportolói az olimpia tizenkettedik napján nem szereztek aranyérmet. A vártnál gyengébben szereplő oroszok öt első helyet szereztek, de USA, Kína, Ausztrália és Japán mögött még mindig csak az ötödik helyen állnak az éremtáblázaton. Magyarország a 15. helyen áll.

Athéni magyar érmesek és pontszerzők
Aranyérem (4): Nagy Tímea vívó, Igaly Diana sportlövő, Annus Adrián atléta, Majoros István birkózó.
Ezüstérem (6): Nemcsik Zsolt vívó, Gyurta Dániel úszó, Krutzler Eszter súlyemelő, férfi párbajtőrcsapat, Gyurkovics Ferenc súlyemelő, Kővágó Zoltán atléta.
Bronzérem (2): Cseh László úszó, Kővágó Zoltán atléta.
Negyedik hely (7): Risztov Éva úszó, Mincza Ildikó vívó, Kovács Ágnes úszó, Mohamed Aida vívó, Cseh László úszó, Likerecz Gyöngyi, Varga Viktória súlyemelők.
Ötödik hely (4): Kovács Ágnes úszó, férfi kardcsapat, női párbajtőrcsapat, Varga Gábor-Hírling Zsolt evezősök.
Hatodik hely (6): Cseh László úszó, Varga Gabriella vívó, Pars Krisztián atléta, Gál Róbert tornász, női vízilabda-válogatott, Zsivoczky Attila.

Aranyérem után sörözhet Majoros

Majoros István két nap alatt elért hat győzelme aranyérmet ért az 55 kilós kötöttfogású birkózók versenyén. A korábban a visszavonulás gondolatával foglalkozó sportoló a döntőben az orosz Mamedaljevet verte a hosszabbításban 3-1-re. Majoros szerda este végre élhetett kedvenc passziójának, a sörözésnek; ezt néha olyankor is megteszi, amikor edzőtáborban készül a versenyekre. Majoros súlycsoportjában Berlinben Lőrincz Márton, Helsinkiben Hódos Imre, Mexikóban Varga János, Szöulban Sike András lett olimpiai bajnok. A 74 kilogrammosoknál Berzicza Tamás a 8., Virág Lajos a 10. helyen végzett.
A negyedik magyar aranyértem története>>>
Majoros néha sörrel szellőzteti ki a fejét>>>
Majoros a nyolc között>>>
Majoros az elődöntőben>>>

Minek tulajdonítja a magyar doppingbotrányt?
 61
 15
 43
 88
 15

Folytatódik a pisigate

Egy nappal Fazekas Róbert után egy másik magyar olimpikonnal, a súlyemelő Kovács Zoltánnal történt meg szinte ugyanaz; a doppingvizsgálaton képtelen volt eleget pisilni és távozott a laborból. Fazekas Róbert közleményben cáfolja, hogy csalt volna, és fontolgatja sportpályafutásának befejezését. Csütörtökön a Nemzetközi Olimpiai Bizottság dönt Kovács ügyében, Fazekas pedig sajtótájékoztatót tart Szombathelyen.
Kovács is pisibotrányba keveredett>>>
Csütörtökön döntenek Kovács vizeletéről>>>
Fazekas közleménnyel üzent, Schmitt cáfolja Kamuti Jenőt>>>
Nem is olyan könnyű 75 millilitert pisilni>>>
A NOB utazott Fazekasra>>>

Döntős kajak-kenusok

Klikk a képre!

A szerda reggeli középfutamok után, a hétfői három egységet további három követte a kajak-kenusok 1000 méteres távján. Kajak egyesben Kökény, míg a kenusok ugyanezen távján Vajda a második, a kajak párosoknál a Benkő, Beé páros a harmadik helyen ment tovább.
Valamennyi egységünk döntős 1000 méteren>>>

Vaszi Tünde a döntőben

Klikk a képre!

A női távolugrás selejtezőjében Vaszi Tünde 6,55 méterrel a pénteki döntőbe jutott, Ajkler Zita 6,39 méterrel kiesett. A női gerelyhajítók selejtezőjéből Szabó Nikolettnek sem sikerült a továbbjutás. A női műugrók három méteres selejtezőjéből Kormos Villiő nem jutott tovább, Barta Nóra viszont a 15. helyen került a középdöntőbe. Triatlonban Molnár Erika a 38. helyen végzett, a szörfösök versenyében Gádorfalvi Áron a 22., Győrbíró Lívia a 24. helyen végzett.

N;
hirdetés