Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Olimpia 2004 Program
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd
08.11. 08.12. 08.13. 08.14. 08.15. 08.16. 08.17.
-2. -1. 1. 2. 3. 4. 5.

Olimpia percről percre

4. 7. perc | ONLINE »
Nincsen víz, csak cseppek és bugyborékok között süvöltő magyar olimpikonok. Ezúttal is győztünk, olimpikonok vagyunk. Kérem mondják hangosan.

"A mértéktartó tréfák szórakoztatnak, a szertelenektől haragra gerjedünk." - fogalmaz Seneca, akinek Hupákhübrisz téren van tésztamenzája.

Öröm, boldogság. tovább »

23:45 | Megkezdődött az athéni olimpia
A korábbi erős kételyekre rácáfolva, péntek este Athénban kiváló hangulatú ünnepséggel megkezdődtek a XXVIII. Nyári Olimpiai Játékok. A sportvilág több mint kéthetes legnagyobb eseményét a Konsztantinosz Sztefanopulosz görög államfő nyitotta meg, a lángot pedig Nikolaosz Kaklamanakisz olimpiai aranyérmes szörfös gyújtotta meg. Az ünnepség első felében az Olimpiai Stadion mesterséges tóvá változott. tovább »

Epilógus
A kijárat felé nyomulok a tömegben, a tülekedésben a görög tiktosügynök titkos fegyvere nyomja nem annyira titkos vesémet. Veszek még egy gyrost, azután terveim szerint lazításképpen albán uráncsempészekkel ismerkedem majd az Ommonián.
Szabózé voltam Athénból, vagy inkább az agyalapi mirigy legmélyéről.

23:09 | Olimpina
"Az olimpizmus hazatért" - mondta az egykori olimpina.

Meggyulladt
Kaklamanakisz meggyújt egy katapultot, ami lassan elindul az ég felé. A láng egyes híresztelések szerint egészen az Akropoliszig repül majd, végül mégis megnyugszik, amikor eléri a függőlegest. Sehol egy Muhamed Ali, egy tolószékes íjász, vagy egy lángoló tó, Athén alulmaradt olimpiailáng-meggyújtásban Barcelonával, Sidney-vel és Atlantával szemben.

23:04 | Csisztu megöli a katarzist
„Nem a szülőföldjén látta meg a napvilágot” – állítja Csisztu. A stadionban mindenki a fejét fogja, oda a katarzis. Köszönjük Zsuzsi!

22:59 | Kakizéki?
A súlyemelő Kakiasvili, majd egy másik, számomra ismeretlen sportoló a Kak-klánból, ezután Patulidú és Gállisz, majd még egy rakás görög a lánggal.

22:56 | Csisztu monnyon le!
„Az olimpiai zászló felkerült a megfelelő helyre, a zászlórúd tetejére” – nyilatkozta Csisztu Zsuzsa, miközben a lobogó ünnepélyesen felkúszott a megfelelő helyre, a zászlórúd tetejére.

Kosztasz Kenterisz
Kosztasz Kenterisz, aki síkfutó szerelmével meglógott a doppingvizsgálat elõl, majd motorbalesetet szenvedett, itt ül pár sorral előttem, és éppen kokaint szippant fel csõvé sodort atlétikai szövetségi igazolványával.

22:40 | A huszonnyolcadik nyári olimpiai játékokat ezennel hivatalosan megnyitom!
Jeacques Rogge görögül emelkedik szóra, majd franciára vált, végül a spanyol mélytengeri halászok akcentusát idézõ angol fordulatokkal fejezi be. A görög köztársasági elnök csak úgy mellékesen megnyitja a huszonnyolcadik újkori olimpiát. Kisebb katarzis, a svéd szinkronúszó aprókat sikolt, mögöttem, a görög kamionsofőrnek álcázott titkosügynök sírva fakad, én is elérzékenyülök, vagy csak a csípõs gyrosöntet marja a könnyzacskóm.

Monthy Python
Egy megrögzött Monthy Python-rajongó rendezte a megnyitó ünnepség videoklipjeit. A flitterek és a csillámporos csöcsök mellett végre valami vicces is van a showban.

22:30 | Katarzis!
A selyemóceán lassan kibomlik, és a nemzetközi űrállomáson szabadesésben teljesítik a százméteres síkfutást. Katarzis, kérem szépen, katarzis!

22:27 | Vissza Vangelist!
"Björknél még Vangelis is jobb lenne" - mondja mellettem a francia divatszakíró, aki még mindig zöld a hirtelen támadt gyomorrontástól, és még mindig szédül a formaruhák látványától.

22:17 | Björk és gyros
"Hellász, Hellász!" - kiáltja a tömeg, talán Björk legutóbbi slágerére utalva. Meglepetésként tűzijáték tereli el a nézők figyelmét. Többen unottan elindulnak, hogy szerezzenek valahonnan egy gyrost.

Kétszer
A görögök megoldották a görög paradoxonnak nevezett olimpiai problémát: elsőként és utolsóként is bevonultak. Állítólag az érmeket is kétszer adják majd át nekik, már persze ha sikeresen, szintidőn belül teljesítik a kétszeres távokat.

22:09 | Kifütyült törökök
A török csapat felvonulásakor a mögöttem ülő titkosügynök hangos fújolásba kezd, majd sírva elmeséli emlékeit, amikor is Isztambulban elkapták, amint éppen török hadititkokat próbált meg nagy mennyiségű hasisra cserélni.

22:06 | Tadzsik reagge
Tadzsikisztán versenyzői magyar zászlót lengetnek vidáman, majd érkezik Jamaika, akik sárga-zöld egyenruhájukban pont úgy néznek ki, mint bármelyik biciklisfutár vagy dancehall-lány a Szóda Kertben. Sehol egy raszta, és ganjafüst sem száll, talán már nem divat Jamaikában a reagge?

22:05 | Ikea, Ikea!
A Seychelles-szigetek versenyzõi konszolidált méregzöld öltönyben vonulnak, de a visszafogott formaruhát bõven ellensúlyozza a csicsás hatszínû nemzeti zászló. A szlovákoknak mintha nem is lenne formaruhájuk, bár egyes vélemények szerint van rendszer a kék-piros sokaságban, de én ezt már nem látom, mert előttem a svéd tartalékos szinkretista szinkronúszó a svéd csapat feltûnésekor hisztérikus rohamot kap, és hangos "Ikea, Ikea!" kiáltásokat hallat.

Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!
A magyarok babakék öltönyben érkeznek Kovács Antal vezetésével. A csapat nem koedukált, a férfiak és a nők külön masíroznak, és miközben Schmitt Pál büszkén integet a lelátóról, meg nem erősített hírügynökségi információk szerint feltűnik egy szőrős női hónalj is.

21:42 | Új-Zéland
Új-Zéland stewardess-egyenruhás sportolói közt felbukkan a Doors együttes egykori dobosa, Elvis Presley és még egy pár hobbit is. Peter Jackson egyelőre tagad.

21:36 | Burundi
Burundi sportolói népviseletben és lándzsával vonulnak fel, a mögöttem álló görög kamionsofőrnek álcázott titkosügynök állítása szerint galádul kijátszották a biztonsági rendszert.

Rózsaszín Moldávia
"Leáldozott az öltönyszabású formaruháknak" - közli velem bizalmasan a mellettem álló francia divatszakíró, akire a mongol versenyzők pasztellzöld öltönye láttán heves gyomoridegesség tört, így már nem láthatta Moldávia döbbenetes szürke-rózsaszín színkombinációjú egyenöltönyeit.

21:26 | Lichtenstein
Vastaps fogadja Lichtenstein mindhárom olimpikonját, akik szabadnapos pincérnek öltöztek a megnyitó ünnepség tiszteletére. A mögöttem álló görög kamionsofőrnek álcázott biztonsági ember egyre vadabbul beszél rejtett adóvevőjébe, talán éppen pizzát próbál rendelni.

21:23 | Észak és dél
Észak-Korea és Dél-Korea együtt vonul be, mégis még innen, a tribün széléről is meg tudom különböztetni a két állam sportolóit. A dél-koreaiak kezében apró, méregdrága videokamerák, az északiak kezében a napi élelmiszer-fejadag utolsó falatkái.

21:15 | Vörös Kína
Kína kommunistavörösben és fehérben érkezik, ráadásul az előttem álló svéd szinkretista szinkronúszó szerint annyian vannak mint a kínaiak. Kiribati sportolónői meg fűszoknyában vonulnak be, mintha csak a Lázadás a Bountyn statisztái lennének.

21:02 | Iraki vastaps
Vastaps az iraki sportolóknak. Az egyik iraki olimpikon vadul rágózik, ezzel demonstrálva a frissen felszabadult vagy megszállt ország amerikanizálódását.

Japán ápolók
Az Egyesült Államok sportolói micisapkában masíroznak, de a japánok neonszínű legyezői és ápolójelmezei feledtetik ezt a divatsokkot. Az olimpiai formaruhák tervezését egyértelműen a nyolcvanas évek pornóiparában nevet szerzett dizájnerek tartják a kezükben az egész világon.

20:55 | Miami Vice
Az észtek a Miami Vice színeiben vonulnak, míg az Egyesül Arab Emirátusok sportolói a hagyományos tevelopó felszerelésükben lépnek a nyilvánosság elé.

Németek
A németek militarista terepszínűben vannak, amit narancssárga nyakkendõvel próbálnak feldobni, kevés sikerrel. Innen fentrõl pont úgy néznek ki, mint egy csapat hétvégi vadász, akik a hajtás után bepiáltak, és lehányták az ingüket.

20:46 | Franciák
A franciák görög zászlót lengetnek. Talán az olcsó népszerűségre hajtanak, vagy disszidálni készülnek.

20:42 | Svédasztal
A bolgár csapat a nemzeti légitársaság leselejtezett stewardesseinek egyenruháiban vonult fel. A görög köztársasági elnök bagót rág, vagy titokban már lecsapott a svédasztalra.

20:38 | Bermuda és térdzokni
Szaggatott vonal jelzi a csapatok kötelezõ haladási irányát, a szervezõk talán alábecsülik a sportolók felfogóképességét. Afganisztán sportolói hímzett népművészeti mellényben vonulnak fel, a rangidõs minden bizonnyal lantpengetésben indul az olimpián. Bermuda sportolói megdöbbentõ, de bermudában és térdzokniban menetelnek.

20:36 | Aruba
A mögöttem álldogáló görög kamionsofőrnek álcázott biztonsági őr szerint Aruba egy kutyaeledel-márka, nem is érti, mit keresnek az olimpián.

Divatdiktátor
A bennem megbúvó divatdiktátor felsikolt a bermudai csapat kockás mellénye láttán, majd ájultan rogy össze. Egyébként a csapat minden tagja feltűnően rágózik, biztos egy rágógumicég szponzorálja õket.

20:31 | Csajozni formaruhában
Az etiópok félig áttetsző fehérben érkeznek, a Zöld-foki-szigetek sportolói vérvörös ingben és vécéillatosító-kék zakóban vonulnak át a színen. Az algériai sportolók szürke formaruhájában pedig akár a Rio bárpultjánál is könnyedén lehetne csajozni.

20:28 | Görögök az élen
Hagyományosan a görögök vonulnak be elsőként, de most mint házigazdáknak utolsóként kéne érkezniük, ugyancsak hagyományosan. A vendéglátó udvariasságán ezúttal felülemelkedett a kivagyiság, így a görögök masíroznak be elsőként.

20:21 | Nem kell gumicsizma
Kétezer-hétszáz önkéntes tapicskol a műtóban, majd hirtelen kihúzzák a dugót, és leeresztik a vizet. Valaki szabotázsra gyanakszik, de szerintem a felvonuló sportolók mégsem fogadták el az olimpiát támogató gumicsizmagyártó ajánlatát, így a bevonulás hagyományos és száraz marad.

E.T. megy haza!
A svéd szinkretista szinkronúszóval éppen arról vitázunk, hogy a jövőt szimbolizáló táncosnő valóban terhes-e, vagy sminkesek készítették méretes hasát, amikor a táncosnő méhében hirtelen világítani kezd egy százas izzó, vagy esetleg az E.T. visszatér sztárjától vár gyereket.

20:08 | Szinkretista szinkornúszó
Életnagyságú fröccsöntött athéni szuvenírek vonulnak el épp a színen, a tévében biztos látványosak az élőképek, de az előttem álló tartalékos svéd szinkretista szinkronúszó háta mögül csak foltokat látni.

20:02 | Minden vízbe mártott
Egy félig ember, félig poliuretán habtestű kentaur dob éppen neonszigonyt egy lézerfalra, ami hatalmas péniszű torzóvá alakul. Lenyűgöző látvány, a görög köztársasági elnök hirtelen fellációval küszködik, a tömeg heves vakuzással ünnepli a Pitagorasz-tétel multimediális bizonyítását, többen eksztázisban kiáltják, hogy „Minden vízbemártott test!”

19:58 | Benyomják a fejét
A kisfiú most apró görög zászlóval sétál, és buksisimit kap a görög köztársasági elnöktől. Most már tuti hogy benyomják a nagyszünetben a fejét a vécékagylóba a felsősök.

A tűz fontos elem
„A tûz egy hasonlóan fontos elem” – mondta Csisztu Zsuzsa, aki minden bizonnyal sokkot kapott a hirtelen kipattanó tűzijátéktól. A színen jelenleg homoszexuális térzenésznek öltözött terrorelhárítók masíroznak, a stadion közepén pedig egy papírcsónakban kisfiú integet mosolyogva. U. P. szakértői véleménye szerint a több fordulós közbeszerzési eljárással kiválasztott kisfiút halálra fogják szekálni az iskolában ezért a vigyorért.

19:22 | Köszöntöm kedves nézőinket!
Jó szurkolást kívánok Athénból, ahol a háromórás, maratoni milliárdeltapsolás elnevezésű versenyszámmal indul a huszonnyolcadik olimpia!

18:24 | A vívók már az első napon érmet remélnek Vívás »
"A valóban rossz sorsolástól függetlenül egy érmet feltétlenül szereznünk kell már az első napon" – jelentette ki Gémesi György, a Magyar Vívószövetség elnöke, a MOB alelnöke. A sportvezető, aki a NOB vendégeként a városban, a Holiday Inn szállóban lakik, elsősorban a dobogóról négy éve éppen csak lemaradó, tavaly világbajnoki harmadik Ferjancsik Domonkosban bízik. A további esélyeket illetően azt mondta, hogy a három magyar érdekeltségű csapatversenyben, férfi és női párbajtőrben, valamint férfi kardban reális esély van az éremszerzésre.

18:17 | Már gyűlekeznek a nézők a megnyitóra
Kevesebb mint két órával a XXVIII. nyári játékok megnyitója előtt több tízezren sétálnak már az athéni Olimpiai stadion melletti parkban. A létesítményben egyelőre legfeljebb ötezren lehetnek, de garantált a teltház, az ötvenkétezer jegy ugyanis elfogyott. A stadion küzdőterén egy hatalmas, ovális alakú mesterséges tavat látni. A hõmérséklet a napon még mindig 30 fok fölött van. A levegőben rendőrségi és katonai helikopterek, valamint léghajók köröznek.

18:15 | Rendkívüli ülés Kenteriszék ügyében Atlétika »
A Görög Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu ügyéről. Az ülésen minden bizonnyal egyértelmű állásfoglalás születik az athéni olimpia eddigi legnagyobb botrányáról. A két görög atlétát előbb a NOB doppingellenőrei keresték hiába csütörtökön, majd pénteken nem jelentek meg az előtt a bizottság előtt, amely Jacques Rogge, a NOB elnöke állított fel "a doppingellenes szabályzatnak a két görög atléta általi állítólagos megsértése jellegének és körülményeinek" kivizsgálására, ugyanis nem sokkal előbb, péntek hajnalban motorbalesetet szenvedtek. A történtekre tekintettel Kenteriszék 72 óra haladékot kaptak a testület előtt való megjelenésre és 48 óra haladékot kértek az ellenőrzés elvégzésére. A 200 méteres síkfutás olimpiai címvédőjét szemelték ki állítólag a láng meggyújtására a pénteki megnyitón.

17:24 | Lángvadászat Athénban
A görögök segítőkészsége korlátlan. Bár nagyjából ugyanannyi információval rendelkeznek az olimpiáról, mint egy egyszerű turista, a mosolydiplomácia eredményeket hoz. Az Index tudósítói az olimpiai láng titkos útvonaltervével a zsebükben őrült száguldásba kezdenek, és végül pár másodpercre megkaparintják a fáklyát. tovább »

16:35 | Az asztaliteniszezők kedvező, a dzsúdósok nehéz ellenfeleket kaptak Asztalitenisz »
Athénban elkészítették az asztaliteniszezők és a cselgáncsozók küzdelmeinek sorsolását. Miközben a ping-pongosok között éremre is jó eséllyel pályázó Bátorfi, Tóth kettős örül, hogy elkerülte az ázsiai ágat, addig két dzúdósunk alaposan belehúzott, hiszen Kovács Antalnak és Ungvári Rudolfnak is a szám nagy esélyese ellen kellene kiharcolnia a továbbjutást. tovább »

16:35 | Az asztaliteniszezők kedvező, a dzsúdósok nehéz ellenfeleket kaptak Cselgáncs »
Athénban elkészítették az asztaliteniszezők és a cselgáncsozók küzdelmeinek sorsolását. Miközben a ping-pongosok között éremre is jó eséllyel pályázó Bátorfi, Tóth kettős örül, hogy elkerülte az ázsiai ágat, addig két dzúdósunk alaposan belehúzott, hiszen Kovács Antalnak és Ungvári Rudolfnak is a szám nagy esélyese ellen kellene kiharcolnia a továbbjutást. tovább »

13:38 | Kedvező sorsolást kaptak ökölvívóink
Kedvezőnek mondható a sorsolása az öt magyar ökölvívónak az athéni olimpián. tovább »

10:04 | No problem, no terrorist
Kedélyes taxisok, részeg mexikóiak és kéken villogó görög szurkolók forgatagán át az Index tudósítói nem sokkal Athénba érkezésük után olimpiai hangulatba keveredtek. A közlekedés jó, az étkezés olcsó, és már a malter is kezd száradni az utolsó pillanatban elkészült épületeken. A görögök készen állnak, egy polgárőr még azt is garantálja, hogy terrortámadás sem lesz. tovább »

09:33 | Iraktól kaptak ki a portugálok az olimpiai focitornán Foci »
Az európaiak az Eb-ezüst után aranyra vágytak, de kínos kudarccal kezdtek Athénban is. Irak 4-2-re győzte le a Cristiano Ronaldóval felálló Portugáliát. tovább »

07:57 | Megsérült az olimpiai láng meggyújtására kiszemelt görög futó
Péntek hajnalban kórházba szállították a kétszáz méteres síkfutás olimpiai címvédőjét, Kosztasz Kenteriszt és honfitársát, a női száz méter 2000-es ezüstérmesét, Ekaterini Tanut, miután együtt motorbalestet szenvedtek. Sajtóhírek szerint Kenterisz gyújthatná meg a lángot a péntek esti megnyitón, igaz, szereplése amiatt is veszélybe került, mert állítólag nem jelent meg egy doppingvizsgálaton. tovább »

02:48 |

szerda csütörtök péntek szombat vasárnap hétfő kedd
08.11. 08.12. 08.13. 08.14. 08.15. 08.16. 08.17.
-2. -1. 1. 2. 3. 4. 5.


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt