Olimpia 2004

Könnyű dolga lenne a terroristáknak Athénban

2004. 08. 15., 09:55 | Frissítve: 2004. augusztus 15., vasárnap 10:23

Egy angol napilap szerint a silány biztonsági feltételek miatt az athéni olimpián ideális körülmények várják a terroristákat. A biztonsági körülmények egyszerűen botrányosak, az előzetes fogadkozásoknak és a nyilvánosságra hozott összegeknek semmi jelentőségük sincs - állítja a lap.

Blair is Athénban szurkol
A Sunday Mirror álcázott riporterének sikerült három gyanús csomagot elhelyeznie a versenyhelyszíneken, amik napokig nem tűntek fel az illetékeseknek, továbbá Michael Mouse vagy Robert bin Laden névre szóló belépőkártyákkal eljutnia a VIP-vendégek közelébe a pénteki nyitóünnepségen. Az angol napilap szerint a silány biztonsági feltételek miatt az athéni olimpián ideális körülmények várják a terroristákat.

"A biztonsági körülmények egyszerűen botrányosak. Az előzetes fogadkozásoknak és a nyilvánosságra hozott összegeknek semmi jelentőségük sincs" - mondta a lapnak Bob Graham újságíró, aki öt héttel az ötkarikás nyitány előtt szegődött el sofőrnek egy Görögországban dolgozó brit vállalkozóhoz. A munkavállalás előtt nem volt interjú, senki sem kért tőle referenciákat, és rögtön kapott egy belépőt az Olimpiai stadionba.

Graham egy furgonnal jégszállítás címén akadálytalanul közlekedett ki-be az olimpiai faluba, miközben állítása szerint bármit bevihetett volna a sportolók szálláshelyére.

N;
hirdetés