Olimpia 2004

Csodás szezon után újabb csoda lehet

2004. 08. 08., 14:20 | Frissítve: 2004. augusztus 12., csütörtök 02:12

Az asztaliteniszező Tóth Krisztina öt éve a német Busenbach játékosa, idén a második legjobb játékosnak választották a Bundesligában. Kiegyensúlyozott szezon van mögötte, csodaszámba menő sikereket ért el a nemzetközi versenyeken, és ezt szeretné megkoronázni egy olimpiai éremmel, párosban, Bátorfi Csillával.

A magyar asztalitenisz két olimpiai negyedik helyet ért el eddig, az elsőt Klampár Tibor, a másikat a Bátorfi, Tóth páros jegyezte. Utóbbi Sydneyben drámai csatában maradt alul a bronzmeccsen. (Más sportágakban két harmadik helyezés van, az asztaliteniszben meg kell mérkőzni érte.)

Bátorfi és Tóth ezúttal is nekivág, hátha most szerencsével járnak. "Érzem az emberek szeretetét, tudom, hogy sokan fognak szorítani értünk, és ez is erőt ad" - mondta Tóth Krisztina felvetésünkre.

A háromszoros Európa-bajnok balkezes versenyző remek idényt tudhat maga mögött, nem véletlenül választották meg a Bundesliga második legjobb játékosának. "A Pro Tour versenyeken az elődöntőbe jutottam, egyszer második lettem, ami csodaszámba megy, mert az ázsiaiak uralják ezt a sorozatot" - értékelt Tóth.

Pontosan tudja ugyanakkor, hogy az olimpiával kapcsolatosan mindez reményekre nem jogosíthatja, mégis bizakodik. "A párost nem szokás külön gyakorolni - általában egyéniben szoktak edzeni a versenyzők -, ám mi mégis megtesszük ezt a siker érdekében. Ötven percet vagy még annál is többet edzünk rá naponta, a kifulladásig, aztán egy másik ötvenet az egyénire - tette hozzá. Céltudatosságukra jellemző, hogy az idény közben is összejártak a páros kedvéért, és a szabadságukból áldoztak fel rá néhány napot. (A páros Pekingben már nem szerepel az olimpia műsorán, helyette csapatverseny lesz.)

A Gatorade csapatához tartozó Tóth úgy érzi, párosban jobban megy nekik a játék, mint négy éve ebben az időszakban, és ez önbizalommal tölti el. A sorsolással azonban még nem foglalkoznak, bár az nyilvánvaló, hogy a négy közé jutásért mindenképpen ázsiai riválissal találják szembe magukat.

Az athéni verseny után pár napja lesz csupán pihenni, mert indulnia kell Busenbachba, csapata ugyanis már szeptember harmadikán mérkőzést játszik.

N;
hirdetés