Olimpia 2004

Vörös Zsuzsa: Céltudatosabb lettem

2004. 08. 05., 13:28 | Frissítve: 2004. augusztus 10., kedd 15:58

Az egyéniben háromszoros világbajnok öttusázó, Vörös Zsuzsa az Indexnek kiszámolta, hogyan lehet olimpiai bajnok Athénban. Azt is tudja, miben kell változtatnia Sydneyhez képest.

Vörös Zsuzsa májusban nyerte meg harmadik egyéni világbajnoki címét, ebből adódóan az olimpia előtt az egyik legnagyobb favoritnak tartják. A fehérvári versenyző '99-ben bizonyult először a világ legjobbjának, rá egy évre Eb-t nyert, Sydneyben azonban gyengén szerepelt, csupán a tizenötödik helyet szerezte meg, pedig akkor sem ért volna senkit váratlanul, ha érmet szerez.

Névjegy
Szül: 1977.05.04, Székesfehérvár
Magasság/súly: 172/60
Végzettség: öttusa szakedző
Klub: Alba Volán SC
Edző: Kulcsár Antal
Nevelőedző: Dudás Lajos
Olimpiai helyezése: 15. 2000 (egyéni)
Vb-helyezései: 1. 1999, 2003 (egyéni), 2. 1998, 2002 (egyéni)
Eb-legjobbja: 1. 2000 (egyéni)
"Teljesen más olimpiára számítok, mint Ausztráliában volt. Már eddig is teljesen máshogy készülök fel, mint legutóbb. Négy évvel idősebb és rutinosabb lettem, és azt hiszem, sokkal céltudatosabb is. Négy éve elképzelni sem tudtam, hogy nem leszek legalább pontszerző, aztán ott, Sydneyben átéreztem: ez egy olimpia, és egyetlen más versennyel sem összehasonlítható" - értékelte az Indexnek.

Hozzátette, tanult hibájából, belekalkulálta, hogy igen nagy konkurenciával áll szemben, de úgy érzi: reális esélye van a győzelemre. "Vannak kemény ellenfeleim, tízet is fel tudnék sorolni, de pontosan tudom, mindegyikőjüket képes vagyok legyőzni" - magyarázta.

Vörös Zsuzsa
Vörös az Indexnek számvetést is készített. Lövészetben 180 kör felett lőne - ezért 1100 pont körül kaphat -, kilencszáz pontot kíván elérni a vívásban (ez mintegy húsz győzelmet feltételez a társakkal szemben), ezerkétszázpontot az úszásban, a lovaglásban pedig egy hiba mindig benne van, de ha 1100 pont feletti teljesítménnyel elégedett lenne, feltéve, ha nem kell küszködnie a lovával. "Ha a terveim összejönnének, akkor az utolsó számban az élről indulhatnék, és egy nagy futással ott is maradhatnék" - jelentette ki.

Csalódott akkor lenne igazán, ha az általa említett pontszámokat - önhibájából - jelentősen alulmúlná.

A kapitány, Pálvölgyi Miklós szerint Vörös a legideálisabb korban van - huszonhét éves múlt -, annak ellenére is, hogy még négy év múlva is ott lehet Pekingben. Az ellenfelei erősek - Sydneyhez képest nyolccal többen állhatnak rajthoz -, de a képességei neki a legjobbak, és a riválisai közül többen hullámvölgyben vannak. Ha nem Athénban jönnek ki a gödörből, akkor Vörös uralhatja a szakágat.

N;
hirdetés