Egyre jobb helyen áll a világranglistán a magyar parakerékpáros

2014.09.29. 13:20

Az idei év utolsó Európa-kupáján, Prágában állt rajthoz a Butu Arnold Csaba–Ivanics Gergely tandem a parakerékpárosok között. A mezőnyversenyen szombaton egy nagyon kemény körpályán a hatodik helyet szerezték meg. A versenyzés nem ment olyan jól sajnos, mint a múlt héten Szerbiában.

A vasárnapi időfutamon, amely elvileg Butuék gyengébb száma, viszont a negyedik helyen végeztek. Az összetettben így szintén a negyedik helyet szerezték meg, amely újabb 9 világranglista pontot jelent Butunak. Ezzel az idei évben összesen 38 pontot szereztek Magyarországnak, amellyel Butu várhatóan a 10-15. hely körül lesz az 50 fős világranglistán.

Magyarországot még egy tandem képviselte, szintén a Hungaro Fondo versenyzője Balogh Zsolt és pilótája Kőrösi Gábor, akik mezőnyben a 11., az időfutamon a 9. helyen végeztek. Továbbá rajthoz állt két handbike-os versenyző is. Legeza György (BSMC) összetett 8. hely és Barkóczi Péter összetett 13.helyen végeztek kategóriájukban.

2014. október 5-én az idei év zárásaként a Hungaro Fondo szervezi meg először a parakerékpáros országos bajnokságot, amelyre továbbra is várják a jelentkezést és a nézőket. A verseny 10 órától Etyek központjában kezdődik.