108 millióért pókereznek Budapesten

2008.12.03. 09:37 Módosítva: 2009.03.06. 13:30
Szerdán délután kettőkor kezdődik a Tropicana kaszinóban a negyedik PokerStars Budapest Poker Open (BPO), az első számú hazai pókertorna. A verseny december 7-ig, vasárnapig tart, az összdíjazás (maximális nevezés esetén) 108 millió forint lesz.

A BPO szervezői a novemberi European Poker Tour (EPT) Budapest megrendezésével, és a magyar pókeresek jó eredményeivel elérték, hogy a világelső pókeroldal, a PokerStars főszponzorként állt a negyedik Budapest Poker Open mögé. A rendezvényt a PókerAkadémia.com online közvetíti.

A verseny az eddigi legnagyobb, maximális induló (360 fő) esetén 108 millió forintért játszanak a pókeresek. A nevezési díj 325 ezer forint, a győztes 27 millió forintot nyer vasárnapi döntőben (ez körülbelül a 2005-ös, első verseny összdíjazásával egyenlő).

A honi póker éljátékosai közül gyakorlatilag mindenki próbálkozik, kivéve Traply Pétert, alias Bélabácsit, akit információink szerint az EPT Budapesten mutatott „nem megfelelő viselkedése miatt” kitiltottak a kaszinóból. Sokan úgy vélik, valójában a verseny szervezéséről nyíltan megfogalmazott éles kritikája játszott közre.

A torna legnagyobb esélyese az online játékban verhetetlenTúrmezey „Breeth” Péter, aki múlt vasárnap 8000 játékost megelőzve nyert a PokerStars heti főversenyén, a Sunday Millionon, ahol az 1 600 200 dolláros (körülbelül 340 millió forint) nyereményalapból 196 024 dollárt (kb. 41 millió forint) szakított magának.

Asztalhoz ül a WPT-győztes Markovits Ádám, az EPT Év újonca-díjra jelölt Kaló Dénes, Tóth „Spirited” Csaba, valamint az EPT Budapesten jól szereplő Tolnai Tibor, Saskőy Szabolcs és Andrejkovics Milán.

A versenykiírás a nemzetközi mintát követi, három első nap lesz (1A, 1B, 1C), majd a hivatalos második selejtezőnapon összeülnek a továbbjutók, és addig játszanak, amíg kialakul a 8 fős döntő asztal mezőnye. A döntőben (mint minden selejtezőnapon) délután kettőkor indul az osztás.

A kiegészítő versenyeknek a Las Vegas kaszinó (az EPT Budapest helyszíne) ad otthont, lesz három No Limit Hold’em torna (nevezési díj: 160 ezer, 108 ezer, 55 ezer forint), egy Pot Limit Omaha torna (55 ezer forint), és egy Ladies Open (33 ezer forint) is.