120 millió a tét a Las Vegas-i pókertornán

2009.03.06. 09:15 Módosítva: 2009.03.06. 10:20
Az NBC Poker Championship nevezési díja hatmillió forint, világ legjobb pókerjátékosai, néhány amatőr és hat selejtezőből bejutó versenyző adja a mezőnyt, a 64 induló 70 milliárdot nyert eddig.

Az NBC National Heads-Up Poker Championship az egyik legnagyobb presztízsű verseny a világon. A március 5. és 8. küzött a Las Vegas-i Caesars Palace-ben tartott verseny nevezési díja 25 ezer dollár, a nyereményalap másfél millió, ebből a győztesé 500 000 dollár, azaz 120 millió forint.

A világ legjobb pókerjátékosai, néhány amatőr és hat selejtezőből bejutó versenyző adja a 64 fős mezőnyt, a résztvevők között 19 meghívott van.

Jelen lesz négy korábbi NHPC-bajnok: Chris Ferguson (2008), Paul Wasicka (2007), Ted Forrest (2006), Phil Hellmuth (2005), korábbi NHPC-k második helyezettjei: Andy Bloch (2008), Chad Brown (2007), a tavalyi NHPC elődöntősei: Huck Seed és Phil Ivey.

Indul Scott Fischman és Huck Seed, akik négy egymást követő évben végeztek fizetős helyen az NHPC-n, három korábbi World Series of Poker főversenyének bajnoka: Peter Eastgate (2008), Jerry Yang (2007), Jamie Gold (2006), a tavalyi WSOP Championship második helyezettje Ivan Gyemidov és a 2008-ban több WSOP karkötőt nyert John Phan.

Ott van a mezőnyben a tavalyi WSOP Év Játékosa Erick Lindgren, a WSOP Heads-Up bajnok Kenny Tran, a World Series of Poker Europe bajnoka John Juanda, a World Poker Tour év játékosa Jonathan Little, a European Poker Tour Grand Final Monte Carlo bajnoka Glen Chorny, a Card Player magazin év játékosa John Phan.

Bár a szigorú meghívási feltételeknek nem felelt meg, a versenyen indul a pókervilág atyjaként emlegetett Doyle Brunson, a világ talán két legközkedveltebb pókerversenyzője, Daniel Negreanu és Gus Hansen, valamint Johnny Chan, Sam Farha, Barry Greenstein, Allen Cunningham, Howard Lederer is.

A női mezőnyt a világ legjobb 10 női versenyjátékosa közül hárman, Annie Duke, Clonie Gowen és Jennifer Harman erősítik, valamint Vanessa Rousso, Vanessa Selbst és Jennifer Tilly is asztalhoz ül, írja a PókerAkadémia.com.

A verseny nagy esélyese lehet a címvédő Chris „Jesus” Ferguson, aki bombaformában játszik az utóbbi hetekben, legutóbb a WPT L.A. Poker Classicon végzett a 6. helyen.

A versenyre élőben és online selejtezőn is ki lehetett jutni, ketten a Caesars Palace pókerteremből, négyen online kvalifikálhatták magukat.

A 64 játékos együtt 119 WSOP-karkötőt, 27 WPT-címet és több mint 290 millió dollárt gyűjtött be eddig.