Dortmundban játszik az Unibet Open 2. helyezettje

2009.03.10. 21:59 Módosítva: 2009.03.10. 21:59
Tóth Csaba március 10. és 14. között pókerezik Németországban az EPT-főversenyen.

Európa legnagyobb versenysoroza, a European Poker Tour (EPT) következő versenyét március 10. és 14. között rendezik Dortmundban. Az EPT főversenyein biztos a magas nevezési díj, a több száz induló és a hatalmas nyereményalap.

Tavaly 411-en indultak anyolcezer eurós nevezési díjú dortmundi főversenyen, kialakítva a 3 164 700 eurós nyereményalapot. A győztes Mike McDonald, aki az EPT-k történelmének legfiatalabb győztese lett 18 évesen, ebből 933 600-at nyert.

Idén még több indulóra számítanak, a nevezési díjat 5 000+300 euróra csökkentették, hogy többeknek legyen elérhető az indulási jog.

Hazai pályán játszik az EPT Barcelona győztese, a német Sebastian Ruthenberg és az eddig EPT versenyeken háromszor döntő asztalra kerülő Johannes Strassmannt is.

A versenyen részt vesz a legeredményesebb EPT játékos, Bertrand „ElkY” Grospellier, az eddig 9 alkalommal fizetős helyen végző Luca Pagano, Katja Thater, az EPT Koppenhága győztese Noah Boeken, Alex Kravcsenko, William Thorson és a háromszoros EPT 3. helyezett Dario Minieri, valamint a Novemberi Kilencek közül a 2008-as WSOP-főverseny döntő heads-upjának két résztvevője, a jelenlegi világbajnok dán Peter Eastgate és második helyezett Ivan Gyemidov.

A résztvevők között van 150 online selejtezőből bejutó versenyző is, ők szatellit versenye(ke)n nyertek díjcsomagot (szállás, nevezési díj és költőpénz egyben) a németországi versenyre, írja a PókerAkadémia.com.

A magyar pókereseket az Unibet Open Budapest 2. helyezettje, a bombaformában játszó Tóth „Spirited” Csaba képviseli. Az egyik legjobb online magyar készpénzes játékosnak számító versenyzőnek már van egy szép EPT eredménye, tavaly a monte-carlo-i nagydöntőben sokáig eljutott, és végül a 45. helyen búcsúzott (33 700 euró).

A főverseny 1A selejtezőnapja kedden 14 órakor kezdődött.