Huck Seed nyerte az NBC Nationalt

2009.03.11. 15:45
A 2009-es NBC National Heads-up Championshipet, a 64 fős, 25 000 dollár nevezésű elitverseny döntőjében Seed Vanessa Roussot verte és nyert 500 000 dollárt.

Huck Seed első nagy győzelmét 1996-ban, a World Series of Poker főversenyének megnyerésével aratta, abban az évben ő volt a világbajnok.

10 év elteltével Huck Seed ismét történelmet írt: ő lett az egyetlen ember a világon, aki mind az öt eddigi NBC National Heads-Up Championship bajnokságon fizetős helyen végzett, és beállította minden idők legjobb teljesítményét - megelőzve a tavalyi bajnok Chris Fergusont - 18 győzelem mellett mindössze 4 vereséget szenvedett el az eddigi versenyeken.

Seed először a kétszeres WPT Jonathan Little-lel mérkőzött meg, majd következett a legendás dán Gus Hansen, az EPT4 Monte Carlo győztese Glen Chorny, a legjobb nyolc között David Oppenheim, és végül az elődöntőben a világ legjobb omaha játékosának tartott Sam Farha.

Seed legnagyobb csatáját mindenféleképpen az elődöntőben vívta, ahol többször került a kiesés szélére, ám mindig menekült, és végül meg is nyerte a heads-upot, írja a PókerAkadémia.com.

Seed ellenfele a döntőben, hatalmas meglepetésre Vanessa Rousso volt. Rousso, akárcsak Seed, történelmi tettet hajtott végre, ugyanis női játékos még soha nem jutott el olyan messze, mint ő. Ráadásul Rousso-nak még nehezebb dolga volt, mint Seednek. Az amerikai hölgynek a póker atyjaként emlegetett, tízszeres WSOP-karkötős Doyle Brunsonnal, az online és élőben egyaránt félelmetes Phil Ivey-val, a világ legjobbjaként emlegetett Daniel Negranuval és végül a legjobb négy között az utóbbi időben félelmetesen játszó Bertrand "ElkY" Grospellierrel kellett megmérkőznie.

A helyosztókon Sam Farha szerezte meg a harmadik helyet, Bertrand „ElkY” Grospellier lett a negyedik, mindketten 125 000 dollárt kaptak. Utánuk következett Daniel Negreanu (5. hely,75 000), Phil Hellmuth (6. hely, 75 000), David Oppenheim (7. hely, 75 000) és David Williams (8. hely, 75 000), majd a legjobb 16 között kiesett versenyzők, akik 25000dollárt nyertek fejenként.

A döntőben elmaradt a nagy csata, Huck Seed két könnyű győzelemmel szerezte meg a bajnoki címet és a velejáró 500 000 dollártt. Vanessa Rousso élete eddigi legjobb versenyeredményét érte, mellyel 250 000 dollárt keresett.

Ezzel a győzelemmel, és a 2008 Canadian Open Poker Championship Heads-Up versenyén elért első helyezésével Huck Seed bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb heads-up játékosának számít.