Sorstársainak gyűjtött a vesebeteg pókeres

2009.03.18. 20:15 Módosítva: 2009.03.18. 20:15
Jennifer Harman az egyik legismertebb és legsikeresebb női pókerjátékos a világon, aki az állandó versenyzés mellett jótékonysági rendezvényeket szervez. Múlt héten több mint 111 ezer dollárt gyűjtött össze a National Kidney Foundation-nek (Nemzeti Vesealapítványnak).

Az utóbbi évtizedben Jennifer Harman a világ legjobb női pókerjátékosa lett, 2 WSOP-karkötője van, élőnyereményeinek összege eléri az egymillió dollárt. Állandó tagja a legnagyobb készpénzes játékoknak, gyakran játszik az 1000-2000 dolláros tétű asztaloknál, írja a PókerAkadémia.com.

A 44 éves Harman gyerekkorában ismerkedett meg a pókerrel, gyorsan megtanult játszani. Édesapja gyakran játszott és mikor veszített, Harmannak kellett visszanyernie a családi pénzt. 16 éves kora óta jár kaszinókba, de stabil kártyatőkéje csak 30 éves korára lett. A köztes 15 évben egyetemet végzett, saját üzletet próbált beindítani. A pókerben hatalmas kilengései voltak: egyik nap még több százezer dollárja volt, másnapra mindent elveszített és kölcsönből kellett felállnia.

Jennifer Harman súlyos vesebetegséggel él. Először tinédzserkorában esett át egy veseátültetésen, ezt azóta 2004-ben megismételték. A mostani jótékonysági versenyen a hozzá hasonló egészségügyi problémákkal rendelkező betegeknek gyűjtött adományokat.

Jennifer Harman 2007-ben az állatokért rendezett pókerversenyt:

A versenyen több mint 300-an vettek részt. „Ez az eddigi legnagyobb jótékonysági verseny, amit rendeztem”, mondta Harman. „Minden előzetes elvárást túlszárnyalt. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött.”

A hivatásos pókerjátékosok közül olyan hírességek jelentek meg, mint Andy Bloch, Howard Lederer, Lacey Jones, Linda Johnson, Todd Brunson, Lee Watkinson, David Plastik, Jeff Madsen és Marsha Waggoner.

Rajtuk kívül közéleti sztárok is indultak a versenyen, az ESPN kommentátora Lon McEachern, a baseball legenda Vida Blue és Tido Fuentas, a világbajnok snowboardos és X-Games bíró Jeff Brushie, valamint az NBA veteránok Michael Brown és Doug Lee is neveztek.

Jennifer Harman szerencsétlen kiesése a WSOP 2005-ön:

A tornát William Roberts nyerte, aki egy egyedi Legacy Alliance trófeát, egy Curtis &°Co. órát és egy ötezer dolláros World Poker Challenge beülőt kapott győzelméért. „Nagyon jó érzés jótékony célokért játszani,” mondta Roberts. „Örülök, hogy a részese lehettem. Jennifer szép munkát végzett.”

A versenynek hatalmas sikere volt, Jennifer Harmannak 111 ezer dollárt sikerült összegyűjtenie a „National Kidney Foundation” alapítványnak.