Százmillió felett nyert már a pókerszépség

2009.04.15. 16:44 Módosítva: 2009.04.15. 16:53
A riporter Kara Scott, az European Poker Tour háziasszonya 2. lett a világ második legnagyobb presztizsű, a közel 30 éve rendszeresen megrendezett Irish Open Championship verseny heads-upjában, ezzel 312 600 eurót, bő 90 millió forintot nyert.

Az Irish Open a kontinens legrégebbi, a World Series of Poker után pedig a világ második legnagyobb múltú versenye, melyet 1980 óta minden évben megrendeznek. Idén 700 játékos adta le nevezését, ennél többen csak egyszer, 2007-ben (706-an) indultak a versenyen.

A sztárjátékosokkal teli mezőnyben olyanok szerepeltek, mint a címvédő Neil „Bad Beat” Channing, Phil „The Unabomber” Laak, a korábbi WSOP-bajnok Dan Harrington és Jamie Gold, az online cash game legenda Brian „sbrugby” Townsend és a helyi WSOP-karkötős „Mad” Marty Smyth.

Ilyen mezőnybe nevezett Kara Scott, aki a 2008-as világbajnokság 10 ezer dolláros főversenyének 104. helye (41 000 dollárt nyert) után döntött úgy, komolyabban foglalkozik a pókerrel.

A szépsége és pókertudása miatt közkedvelt Scott számos televíziós pókershow-ban és versenyen szerepelt az utóbbi időben, több magazinnak és újságnak dolgozik, ő a European Poker Tour versenysorozat háziasszonya. Eddigi legnagyobb pókersikerét a Party Poker Sports Star Challenge-en érte el, ahol győzelmével 50 977 dollárt keresett, írja a PókerAkadémia.com.

A tíz hónapja profi pókeres Scott az idei Irish Openen magabiztos játékkal jutott a döntő asztalra, ezzel biztossá vált, hogy helyezésétől függetlenül élete legnagyobb nyereményét viszi el, ugyanis a finálé első kiesője is már 56 000 eurót, nagyjából 75 000 dollárt kapott.

Scott azonban chip leaderként jutott el a heads-upig, ahol sokáig úgy tűnt, ő lesz az ötödik női versenyző, aki megnyeri a rangos versenyt.

Ellenfele a kétfős párbajban azonban a rendkívül tapasztalt, korábbi WPT-győztes Christer Johansson volt, aki szép lassan átvette a vezetést, és végül a versenyt is megnyerte. Johansson 800 000 dollárt kapott győzelméért, és ezzel élőverseny-nyereményeinek összege átlépte a kétmillió dolláros határt.

Scott a második helyért 416 ezer dollárt kapott, ezzel rövid karrierjének pénznyereménye meghaladta a félmillió dollárt, a 108 millió forintot.