Húszéves egyetemista nyerte a 450 milliót

2009.04.24. 11:41 Módosítva: 2009.04.24. 11:41
A San Remo-i EPT-pókerversenyen a nagyokat blöffölő, és végig jól megadó Constant Rijkenberg lett az első, 1,5 millió eurót nyert.

Április 23-án kora délután kezdődött a PokerStars.com European Poker Tour San Remo-i főversenyének nyolcfős döntője. Hét külöböző nemzetiségű játékos, többek között a főversenyt minden nap chip leaderként záró horvát Dragan Galic, az elismert amerikai online játékos William Reynolds és a mindössze 27 dollárból bejutó finn Kalle Niemi ült asztalhoz.

Az utolsó olasz játékos, Danilo D’ettoris kiesésével kezdődött a játéknap, A-Q-val kapott ki Rijkenberg osztott négyesei ellen, így a nyolcadik helyen 114 000 euróval búcsúzott.

Néhány leosztással később a chip leader Dragan Galic tovább növelte stackjét, miután 10-10 kezével kiejtette a K-Q-át birtokló short-stack Alexander Fitzgeraldot. Az amerikai 171 000 eurót kapott hetedik helyezéséért, írja a PókerAkadémia.com.

A roman Ovi Balaj hasonló sorsra jutott, mint az amerikai, de sokkal nagyobb balszerencsével. Balaj nagyon kevés zsetonja volt, de Fitzgeralddal ellentétben nem egy pénzfeldobásos szituációt vesztett el, hanem egy általa jelentősen dominált leosztást. A román versenyző osztott kilenceseivel került all-inbe William Reynolds 6-6 keze ellen flop előtt, ám a boardra érkező újabb hatos megpecsételte sorsát. Balaj 229 000 eurót nyert hatodik helyezésével.

Az ötödik helyen a versenyt végig vezető Dragan Galic végzett, a horvát egy hatalmas, pénzfeldobásos leosztásban kapott ki az időközben hatalmas stacket felépítő Rijkenbergtől. Galic 9-9-cel ment all-in, a holland pedig A-Q-val tartotta az emelést. A leosztás kimenetele már a K-J-10 flopon eldőlt, ahol Rijkenberg nut sort alakított ki, és Galicnak szinte semmi esélye nem maradt a győzelemre. A horvát 314 000 eurót nyert.

A négyfős játék viszonylag gyorsan, alig két óra alatt zajlott le. A negyedik helyen William Reynolds esett ki, K-J-val kikapott Rijkenberg A-7 keze ellen. Az amerikai 377 000 euróval távozott, a dobogós helyekért európaiak küzdöttek.

Negyedórával Reynolds kiese után harmadik helyen végzett a svéd Gustav Sundell. Sundell A-6-tal ment all-in, ám beleszaladt Kalle Nieme A-J lapjaiba és kiesett, harmadik helyezettként 480 000 eurót keresett.

A mindent eldöntő heads-upban a sokáig csendesen játszó finn Nieme és a főversenyen hatalmas blöffjeiről és kiváló megadásairól híressé vált fiatal Rijkenberg csaptak össze. A holland játékos fél óra alatt könnyedén győzte le ellenfelét, az utolsó leosztásban osztott ászokkal múlta felül Nieme A-10 kezét.

videó

A 2. helyezett Nieme mindössze 27 dollárból, online selejtezőből jutott a San Remo-i főversenyre, 862 000 eurós nyereményével a legnagyobb profitot termelte az összes versenyző közül.

Nála egyedül a 20 éves egyetemista Rijkenberg lehetett boldogabb, aki élete egyik legnagyobb álmát váltotta valóra és közel 1 500 000 eurót nyert első helyével.

“Nem tudom, mit kéne éreznem most. Az első álmom az volt, hogy egy EPT-n játszhassak, a második, hogy online közvetített asztalon lehessek, a harmadik, hogy eljussak a döntő asztalig és a negyedik, hogy megnyerjem a versenyt. Ez volt együttesen a második legnagyobb álmom, az első a WSOP főversenyének megnyerése – de ahhoz még túl fiatal vagyok” – mondta a 20 éves eurómilliomos.