Öngyilkos akart lenni a legszebb pókeres

2009.08.10. 10:28
Lacey Jones 30 éves korára rengeteget keres, nemcsak a pókerrel, a modellkedéssel is, révbe ért. Nagyon nehéz gyerekkora volt.

Lacey Jones gyerekkorában úgy gondolta, a 30-at se fogja betölteni, mára viszont az egyik legsikeresebb nő lett a pókerjátékosok között. Emellett elismert tv-riporter és szupermodell lett a zaklatott tinédzserből.

lacey

1979 áprilisában született a texasi San Antonioban. Szülei hétéves korában elváltak, édesapja közel 2000 km-re, Las Vegasba költözött. Jones nővérével és mellrákban szenvedő anyjával élt együtt, hétköznapjai rettegésben teltek, többször megfordult a fejében, hogy öngyilkos lesz.

Végül 16 éves korában a teljes reménytelenségből egy 8 éves kislány mentette ki, akit az apja és a nagybátyja is rendszeresen megerőszakolt. A kislány elmondta, ha kibírta, akkor ő is túl fogja élni a megpróbáltatásait. Jones ekkor jött rá, nem adhatja fel.

Alig 10 évesen ismerkedett meg a pókerrel, éjszakákon át játszottak a családi nyaralások alkalmával. Később a modellkedéssel is megpróbálkozott, de a továbbtanulás mellett döntött, és a University of Arizona egyetemen politikatudományt és franciát tanult.

22 évesen lediplomázott, Los Angelesbe költözött, hogy modellálmait valóra váltsa. Aggodalmai ellenére hamar felkapottá vált, a Carolina Herreranál, a Nike Golfnál és a St. Johnnál is dolgozott, a Sony, a Panasonic és a Daimler Chrysler hirdetéseiben is szerepelt. Számos tévéreklámban és műsorban vett részt, többek között a MGD Coors Light reklámarca volt, a Narancsvidék, valamint az Entourage sorozatokban is feltűnt, írja a PókerAkadémia.com.

Közben pókertudását is fejlesztette, könyveket olvasott, kisebb versenyeken, készpénzes játékokon vett részt. Ügynökei ennek tudatában 2005-ben az egyik ESPN által közvetített versenyen biztosítottak számára munkát, ahol a modelleknek szépségükkel kellett emelniük a színvonalat. Szinte mindegyik korán kiesett, ám Jones sokáig versenyben volt, és végül a 32. helyen végzett a 360 fős mezőnyben.

Rögtön felfigyeltek rá, az Absolute Poker szponzorációs szerződést kötött vele. Mark Seiftől kapott pókerleckéket, több versenyen is ingyen elindulhatott. Pókerkarrierje remekül indult, 2006-ban a világbajnokság női eseményén a 75., 2007-ben az 5 000 dollár nevezési díjú Borgata Pokeren a 24. helyen végzett.

Lacey közkedvelt lett, az írott sajtóban is számos cikk jelent meg róla, a pókermédiában többször választották meg az év legszexisebb játékosának, mindig nagy felhajtás volt körülötte.

Azóta a versenyjátékról fokozatosan áttért a készpénzesre, és pókerkommentátori állásokat is vállalt. Először 2007-ben kérték fel, hogy dolgozzon a WSOP hivatalos hoszteszeként és riportereként, majd idén a világbajnokság nyitó bulijának volt a házigazdája, és a hivatalos közvetítő stáb tagjaként tevékenykedett.

Az amerikai hölgy idén két álomszerződéssel ünnepelte 30. születésnapját. Júliusban csatlakozott az Absolute Poker hivatalos csapatához, valamint a Zizzazz energiaital hivatalos szóvivőnője lett.