Kiesett a szépségkirálynő a százmilliós budapesti pókertornáról

2009.11.28. 13:25
Az 1C selejtezőnappal folytatódott pénteken a Budapest Poker Open, harmincan jutottak tovább, így szombaton nyolcvankilencen küzdenek a 34 fizetős hely egyikéért.

A 2009-es BPO harmadik selejtezőnapjára is minden hely elkelt, 120-an ültek asztalhoz. A sztárok közül a szépségkirálynő Polgár Kriszta, a WPT-karkötős Markovits Ádám, az online profi Mayer Szabolcs, Magyarország egyik legjobb készpénzes játékosa Tóth Csaba, valamint Kuremszki Csaba, Koroknai András, Németh András, Szabó Gergő és a költő Varró Dániel indult.

A nagy nevek közül Tóth Csaba búcsúzott először, a játéknap elején egy 18 ezres kasszát (az indulózseton 10 000 volt) vesztett el top párral flöss-húzó ellen, majd short-stackként nem sikerült dupláznia, kiesett.

A versenyről két órát késő Németh sem bírta sokkal tovább, K-Q-val maradt alul ellenfele K-J keze ellen a Q-10-9-10-X boardon. Némethtel szinte egyidőben Koroknai András is távozott, aki blöff all-in ment riveren. Pechjére ellenfele 10-9-cel tartotta az emelést a 10-7-2-X-X asztalon, így Koroknai is a kiesett.

Napközben búcsúzott még Kuremszki Csaba és Varró Dániel, a játéknap utolsó kiesői között volt a WPT-győztes Tóth Richárd barátnője, Polgár Kriszta is. A szépségkirálynő remekül játszott, szerencsétlen leosztásban esett ki, írja a Póker Akadémia.

Polgár egy cooler (nagy összeakadásos) szituációt vesztett el, A-K-lyal ment all-in flop előtt, amit játékostársa a jóval erősebb A-A-szal adott meg. A szépségkirálynő nem fejlődött tovább a boardon, így búcsúzott a főversenytől.

A sztárok közül csak hárman jutottak tovább, közülük Szabó Gergő áll a legjobban, 102 200 zsetonnal zárt az élen, amivel az összetettben is átvette a vezetést. Mayer a középmezőnyben végzett 53 400-zal, Markovits short-stackként mindössze 13 900 zsetont gyűjtött.

A játéknapot harmincan élték túl, ők az 1A nap 29 és az 1B nap 30 továbbjutójához csatlakoztak, szombaton tehát 89-en küzdenek a 34 fizetős hely egyikéért, az összdíjazás 117 millió forint. A döntő asztalt vasárnap rendezik, a fődíj 27 629 874 forint.