22 kilót fogyott, 440 milliót kaszált érte

2010.07.30. 15:01

Ted Forresttel két profi pókerjátékos barátja Mike Matusaw és Justin Smith egy májusi ebéd közben kötötte az extrém fogadást, mely szerint Forestnek 85 kilóról 63-ra kellett lefogynia. A felek két dátumra kötötték a fogadást. A feltételek szerint Forrest július 15-én 2 millió vagy szeptember 24-én 1 millió dollárban részesül ha teljesíti a kihívást, viszont ha nem jár sikerrel, akkor neki kell 150 000 dollárt fizetnie, írja a Póker Akadémia.

A súlyvesztő prop bet nem volt előzmény nélküli, Matusow és Forrest 2008-ban is kötött egy hasonló fogadást (100 000$ volt a tét). Akkor Matusow vállalta, hogy megszabadul 60 fonttól (27 kilogramm) a WSOP kezdetéig. The Mouth teljesítette a feladatot, de csak nagyon nehezen, kilenc nappal a határidő lejárta előtt még közel hat kiló túlsúlyban volt.

Talán előzetesen ezért is volt biztos győzelmében, hiszen nála kevesen tudják jobban, mekkora erőfeszítés kell egy ilyen mértékű fogyáshoz. Forrestnek ráadásul jóval kevesebb idő állt a rendelkezésére.

Forrest hatalmas lelkesedéssel kezdte a fogyókúrát. Napi két-három órát teremben edzett, olykor 10-20 kilométert sétált és megfontoltan táplálkozott. Kevés túlsúlyát hamar leadta és ideális súlyára - 73 kilóra fogyott le.

A neheze ez után következett, Forrestnek ugyanis további 10 kilót kellett leadni. A pókeres napokig nem evett, volt hogy csak gyümölcsökön élt, és közben folyamatos edzésben tartotta testét. Július 15-én Forrest már csak 62 kilót nyomott, így sikerült teljesítenie a fogadást, amiért 2 millió dollárt kapott. „Meg kellett mutatnom egy bizonyos valakinek, hogy a lehetetlen is lehetséges, de persze a 2 millió dollárt is végig szem előtt tartottam.” - nyilatkozta Forrest július 15-én.